avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intampin greutati la preschimbarea Cartii de identitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intampin greutati la preschimbarea Cartii de identitate

In urma cu doua luni m-am prezentat la evidenta populatiei pentru a-mi preschimba cartea de identitate .Dupa ce am depus toate actele necesare , domnul agent de la ghiseu mi-a comunicat ca hotararea mea de divort care este definitiva si irevocabila este redactata gresit si anume ca in sentinta nu mai este specificat faptul ca eu raman cu numele fostului sot asa cum s-a decis in actiune .Am facut o cerere de indreptare a erorii materiale care s-a judecat pe data de 29-04-2010 ,dar raspunsul nu se cunoaste nici pana in ziua de astazi pentru ca nu este redactat .
Nedumerirea mea este daca are o asa de mare importanta sentinta judecatoreasca in preschimbarea cartii de identitate odata ce domiciliul nu mi l-am schimbat ,in hotarare scrie clar ca imi pastrez numele fostului meu sot doar ca acest lucru s-a omis de catre grefiera in a se transcrie in sentinta de divort.
De doua luni sunt disperata nu mai stiu ce sa ma fac,am contract de munca in Italia si trebuie sa ma intorc ,fara carte de identitate nu pot trece la frontiera pasaportul este expirat si el iar fara carte de identitate nu pot face altul , am doi copii , am rate la banca am atatea si atatea si eu stau si ma framant ca pentru greseala altora trebuie sa suport eu toate consecintele ... am ajuns la limita disperarii ... va rog sa ma ajutati sa stiu ce am de facut ca dupa cum evolueaza lucrurile mai am inca mult de asteptat.#-o#-o:((:((:(:(
Logic ar fi sa mergeti la judecatorie si sa cereti explicatii. Aratati motivele pentru care va grabiti , faptul ca nu din vina dvs.s-a intamplat asta si...poate dati de vreun judecator mai sensibil. Cert este ca hotararea se redacteaza legal in termen de 30 de zile de la data pronuntarii.
Puteti sa cereti un certificat de grefa in care sa se precizeze cum s-a solutinat cererea de indreptare eroare materiala.Poate va ajuta la politie.
Mult succes.
av.M.Hornea
da dar si indreptarea de eroare materiala poate fi atacata cu recurs.
totusi eu cred ca daca in sentinta de divort nu se specifica nimic despre pastrarea numelui sau schimbarea acestuia atunci nu vad de ce s-ar crampona politistul de acest lucru pentru ca nu se schimba decat faptul ca nu mai sunteti casatorita restul ramanand la fel.
parerea mea
Este o mentiune obligatorie pe care trebuie s-o faca instanta la pronuntarea unei sentinte de divort.Ori ramane cu numele din casatorie, ori daca sotul nu e de acord, revine la numele anterior casatoriei.
De aceea va cere politistul sentinta.
Va multumesc din inima Doamna Avocat , tocmai asta este ca am fost astazi si mi se justifica toti ca este volum mare de munca si personalul este putin si ca ar mai trebui sa astept cam doua saptamani si eu nu mai pot sunt disperata ca doar in luna iunie se mai lucreaza si dupa aceea se intra in vacanta judiciara pana in septembrie ,iar eu pana atunci ma pot declara un om distrus ... si asa m-au distrus psihic ca nu din vina mea s-au intamplat toate acestea si eu doar atat stiu ca de la arhiva mi s-a comunicat verbal precum ca cererea de indreptare a erorii materiale este respinsa pe motiv ca hotararea de divort este buna asa cum este dar eu verbal nu le pot comunica aceasta domnilor de la evidenta populatiei ca nu m-ar crede nimeni iar doamna Judecatoare care a solutionat cazul nu a redactat hotararea ci doar a scris rezultatul in condica ... Nu am crezut niciodata ca se pot intampina atatea probleme la preschimbarea unei banale carti de identiate
Iertati-ma dar nu mai inteleg nimic.#-o
Mi-ati spus ca s-a pronuntat divortul, s-a dat o sentinta de catre judecatorie, insa in aceasta sentinta nu s-a precizat ca va pastrati numele.Corect?
Ati formulat cerere de indreptare eroare materiala in acest sens, cerere care spuneti ca s-a respins pentru ca hotararea de divort este bine data, insa inca nu a fost motivata.:hammer:
Repet...ce nu a fost motivata, sentinta de divort sau incheierea de indreptare?
Cu ce v-ati prezentat la politie?
Ultima modificare: Joi, 27 Mai 2010
Mihaela Hornea, Avocat

Alte discuții în legătură

Cum pot recupera hotararea de divort de la tribunalul din cornetu-ilfov? safta ioana safta ioana In anul 2009 luna mai ,am terminat divortul cu fostul sot ,o luna mai tarziu am primit acasa hotararea de divort definitiva si irevocabila.In aceea hotarare ... (vezi toată discuția)
Atacarea unei sentinte definitive ludmiladanuta ludmiladanuta In urma divortului, instanta a stabilit ca revin la numele anterior, respectiv Danuta(acesta fiind numele de domnisoara) si nu la numele de Urzica(acesta fiind ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare materiala eye eye Stie cineva cam cat dureaza solutionarea unei cereri de indreptare eroare materiala? :-/ (vezi toată discuția)