De la inregistrare pana la termenul din camera de consiliu dureaza cam 2 saptamani, dupa care curge termenul de 30 de zile pentru redactare, ca si incheierea este hotarare...eu cam in 3 saptamani am obtinut o astfel de incheiere-depinde cum iti e norocul, nu exista certitudini.:)
Inseamna ca aveti rabdare.30 de zile.Puteti cere daca aveti motive intemeiate, ca redactarea sa fie facuta mai repede. Se poate face si mai repede de 30 de zile.
Durata maxima e 30 de zile.
Intr-un termen aveti toate sansele sa terminati procesul cu indreptarea erorii materiale.Termenele sunt in general la 2 saptamani.
Si faceti a doua zi cererea de redactare a hotararii deoarece ati asteptat destul.;)
Sper sa nu vi se para o intrebare tampita... In cuprinsul unei sentinte de divort s-a trecut din greseala ca parata revine la numele de "Y". Cum la casatorie sotul si-a schimbat numele (Y) preluand numele sotiei s-a facut o asa numita indreptare materiala(la cererea paratei, acesta avand probleme la schimbarea actului de identitate). Este necesar ca si aceasta indreptare materiala sa fie definitiva si irevocabila, desi respectiva fraza influenteaza numai schimbarea de nume care-l priveste pe fostul sot? Sper ca cei care lucreaza in domeniu sa inteleaga ce am intrebat. Multumesc anticipat pentru raspuns...
Stiu ca nu e locul potrivit in Forum, dar daca s-a deschis acest subiect mai am o intrebare... Sunt sentinte de divort pe care se specifica faptul ca sunt definitive. Nu se scrie ca pe altele ca sunt si irevocabile... Exista vreo diferenta intre cele doua cazuri... Judecand logic, o sentinta daca nu e irevocabila inseamna ca se poate revoca... Si daca acest lucru este posibil, cum se poate revoca o sentinta de divort ramasa doar definitiva nu si irevocabila? Stiu ca pentru cei care lucreaza in domeniu vor parea niste intrebari fara sens, dar eu chiar as dori sa aflu raspunsul la aceste intrebari. Multumesc inca o data oentru timpul acordat.