avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Indreptare eroare materiala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Indreptare eroare materiala



Stie cineva cam cat dureaza solutionarea unei cereri de indreptare eroare materiala? :-/
Cel mai recent răspuns: Imparatul , utilizator 18:13, 17 Mai 2011
De la inregistrare pana la termenul din camera de consiliu dureaza cam 2 saptamani, dupa care curge termenul de 30 de zile pentru redactare, ca si incheierea este hotarare...eu cam in 3 saptamani am obtinut o astfel de incheiere-depinde cum iti e norocul, nu exista certitudini.:)
Multumesc pentru raspuns. Sper sa am noroc si sa fie un termen cat mai scurt, caci pentru hotarare am asteptat 3 luni redactarea acesteia.
Daca se mai intampla sa expire termenul de 30 de zile, depuneti cerere la dosar pentru a urgenta redactarea.
Inseamna ca aveti rabdare.30 de zile.Puteti cere daca aveti motive intemeiate, ca redactarea sa fie facuta mai repede. Se poate face si mai repede de 30 de zile.
Durata maxima e 30 de zile.

Intr-un termen aveti toate sansele sa terminati procesul cu indreptarea erorii materiale.Termenele sunt in general la 2 saptamani.
Si faceti a doua zi cererea de redactare a hotararii deoarece ati asteptat destul.;)

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Joi, 22 Mai 2008
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Sper sa nu vi se para o intrebare tampita... In cuprinsul unei sentinte de divort s-a trecut din greseala ca parata revine la numele de "Y". Cum la casatorie sotul si-a schimbat numele (Y) preluand numele sotiei s-a facut o asa numita indreptare materiala(la cererea paratei, acesta avand probleme la schimbarea actului de identitate). Este necesar ca si aceasta indreptare materiala sa fie definitiva si irevocabila, desi respectiva fraza influenteaza numai schimbarea de nume care-l priveste pe fostul sot? Sper ca cei care lucreaza in domeniu sa inteleaga ce am intrebat. Multumesc anticipat pentru raspuns...
Stiu ca nu e locul potrivit in Forum, dar daca s-a deschis acest subiect mai am o intrebare... Sunt sentinte de divort pe care se specifica faptul ca sunt definitive. Nu se scrie ca pe altele ca sunt si irevocabile... Exista vreo diferenta intre cele doua cazuri... Judecand logic, o sentinta daca nu e irevocabila inseamna ca se poate revoca... Si daca acest lucru este posibil, cum se poate revoca o sentinta de divort ramasa doar definitiva nu si irevocabila? Stiu ca pentru cei care lucreaza in domeniu vor parea niste intrebari fara sens, dar eu chiar as dori sa aflu raspunsul la aceste intrebari. Multumesc inca o data oentru timpul acordat.

Alte discuții în legătură

Data ramanere definitiva a unei sentinte de divort cafea1 cafea1 Buna. imi puteti spune care este data ramanerii definitive a unei sentinte de divrt in conditiile in care actiunea s-a inregistrat pe rolul judecatoriei la ... (vezi toată discuția)
Gresire nume in sentinta raluk_s raluk_s buna ziua in sentinta pe care am primito dupa divort, s-a gresit la numele minorului. ce este de facut?:( (vezi toată discuția)
Greseala in redactare hotarare instanta doru anghel doru anghel am avut proces de divort. azi a venit hotararea am vazut hotararea pe scurt mai devreme pe site-ul judecatoriei. si le-am scris ca e o greseala Anume ca ... (vezi toată discuția)