avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... data ramanere definitiva a unei sentinte de divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

data ramanere definitiva a unei sentinte de divort

Buna. imi puteti spune care este data ramanerii definitive a unei sentinte de divrt in conditiile in care actiunea s-a inregistrat pe rolul judecatoriei la aprilie, mi s- comunicat in inauarie, insa in cuprinsul sentintei s-a strecurat o eroare materiala.
in februare am depus cerere de indreptare a erorii si prin 8 februare mi-a parvenit incheierea de indreptare a erorii materiale.

deci, care etse data ramanerii definitive a sentintei de divort ?????????
Cel mai recent răspuns: ContSters241434 , utilizator 17:32, 8 Martie 2012
Daca nu se formuleaza cale de atac impotriva hotararii, aceasta va deveni irevocabila dupa epuizarea termenului de 15 zile socotit de la data comunicarii acesteia. Daca se formuleaza cale de atac, atunci veti mai avea de asteptat. Insa luati in calcul un termen de 30 de zile pentru redactarea hotararii. De ce ? pentru ca acesta este termenul de redactare. Adica si in situatia in care hotararea a ramas neatacata in termen de 15 zile, puteti merge la instanta si constatati ca hotararea nu este redactata.
DECI, nu se ia in calcul data ramanerii irevocabile a incheierii de indreptare e erorii materiale?
in cazul divortului , hotararea ramane definitiva dupa trecerea unui termen de 30 de zile de la comunicarea hotararii.
Potrivit art 281 ind 3 al 1,, incheierile de pronuntate in temeiul art 281 si 281 ind 1( erori sau omisiuni) sunt supuse aclorasi cai de atac ca si hotararile in legatura cu care s-a solicitat indeptarea, lamurilea sau inlaturarea dispozitiilor,
Incheierea de indreptare a erorii materiale va face corp comun cu hotararea de divort ramasa definitiva (urmeaza sa o legalizati si pe aceasta), dar data ramanerii definitive va fi dupa trecerea unui termen de 30 de zile de la comunicarea sentintei de divort, daca nu a fost atacata.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indreptare eroare materiala eye eye Stie cineva cam cat dureaza solutionarea unei cereri de indreptare eroare materiala? :-/ (vezi toată discuția)
Incheiere primavera1234 primavera1234 Apelul specificat in incheierea cererii de indreptare erori materiale este doar pentru Incheiere sau si pentru prima hotarare? Care este durata de la ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila plin cu greseli pendre pendre Am divortat am primit sentinta civila plina cu greseli la data de nasterea copilului in loc de 06.05.2001 scrie 05.11.1993 peste tot. Langa asta mai trecut is ... (vezi toată discuția)