avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incheiere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incheiere

Apelul specificat in incheierea cererii de indreptare erori materiale este doar pentru Incheiere sau si pentru prima hotarare?
Care este durata de la depunerea hotararii si a incheierii pana la primirea acestora cu specificatia "definitiv si irevocabil"?(dupa epuizarea termenului de apel,bineinteles)
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 05:24, 18 Februarie 2009
Incheierile date in legatura cu o cerere de indreptare a erorii materiale sunt supuse acelorasi cai de atac ca si hotararile in legatura cu care s-a solicitat indreptarea erorii materiale (art. 281 ind. 3 Cod procedura civila).

Cu alte cuvinte, daca sentinta civila este data cu drept de apel, si incheierea prin care se indreapta eroarea materiala este supusa tot caii de atac a apelului, intrucat incheierea este parte integranta a sentintei civile.

Calea de atac specificata in incheiere poate fi exercitata doar in privinta celor dispuse prin incheiere.

In privinta aplicarii mentiunii "definitiva si irevocabila", aceasta este o operatiune ce consta in aplicarea unei stampile si a unui timbru judiciar, in arhiva instantei, la cererea dvs., si se face in ziua in care doriti sa mergeti dvs. la arhiva; in plus, veti achita si o taxa de timbru.
Ultima modificare: Marți, 17 Februarie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Pentru ca o hotarare neatacata sa fie legalizata ca fiind definitiva si irevocabilatrebuie sa achitati o taxa de timbru in valoare de 2 lei, sa aveti un timbru judiciar de 0,15 lei si sa completati o cerere la arhiva instantei.
Gabriela Pintea a scris:

In privinta aplicarii mentiunii "definitiva si irevocabila", aceasta este o operatiune ce consta in aplicarea unei stampile si a unui timbru judiciar, in arhiva instantei, la cererea dvs., si se face in ziua in care doriti sa mergeti dvs. la arhiva; in plus, veti achita si o taxa de timbru.

Am vazut ca exista anumite zile de depunere a actelor si altele pentru ridicare...
Depinde de fiecare instanta ....eu zilele trecute am reusit sa legalizez o hotarare in 5 minute. La alte instante trebuie sa revi dupa o zi sau doua.....iti zic ei cand.
primavera1234 a scris:

Gabriela Pintea a scris:

Am vazut ca exista anumite zile de depunere a actelor si altele pentru ridicare...

In cazul dosarului dvs. nu cred ca trebuie safiti programata de catre cei din arhiva instantei; daca vreti sa mergeti la sigur, duceti-va in arhiva martea sau joia (valabil numai pentru instantele din Bucuresti).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data ramanere definitiva a unei sentinte de divort cafea1 cafea1 Buna. imi puteti spune care este data ramanerii definitive a unei sentinte de divrt in conditiile in care actiunea s-a inregistrat pe rolul judecatoriei la ... (vezi toată discuția)
Definitivare sentinta de divort kzsi77 kzsi77 Buna ziua, Am primit sentinta de divort plina cu greseli. Am solicitat corectarera acesteia, am si primit comunicarea privind admiterea cererii de indreptare ... (vezi toată discuția)
Cerere rectificare nume hj lucianionescu lucianionescu Buna ziua, as dori foarte mult sa cer parerea unui avocat in legatura cu problema mea, insa mi-au luat o caruta de bani pana acum de fiecare data. Din ... (vezi toată discuția)