avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Atacarea unei sentinte definitive
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Atacarea unei sentinte definitive

In urma divortului, instanta a stabilit ca revin la numele anterior, respectiv Danuta(acesta fiind numele de domnisoara) si nu la numele de Urzica(acesta fiind numele sotului decedat, pe care il purtam la data incheierii casatoriei). Dupa ce 10 ani am purtat numele Danuta, toate actele(permis, pasaport, carte de munca, masina) le am pe acest nume, acum la schimbarea cartii de identitate, evidenta populatiei Pitesti ma trimite la Judecatorie sa schimb hotararea privitoare la nume, respectiv din Danuta in Urzica. Ce solutii am? In Romania o hotarare definitiva si irevocabila, fie ea si gresita nu este valabila? Pana la urma si numele Danuta este anterior (dau vorbim de primul anterior, al doilea anterior?#-o
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:13, 12 August 2016
Trebuie indreptata eroarea materiala din sentinta de divort, nu aveți de ales.Numele la care trebuie sa reveniți este cel pe care l-ați purtat înainte de căsătoria încheiată cu divorț.
Cererea de îndreptare a erorii e scutită de taxă de timbru.
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2016
Cabinet avocat Pantu Gabriela Mihaela, Avocat
Da, doar calea indreptarii materiale o aveti.

Nu aveti alta varianta juridica.

Trebuia sa fi facut cererea insa atunci cand ati observat...si nu acum...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampin greutati la preschimbarea cartii de identitate Anjelique Anjelique In urma cu doua luni m-am prezentat la evidenta populatiei pentru a-mi preschimba cartea de identitate .Dupa ce am depus toate actele necesare , domnul agent ... (vezi toată discuția)
Eroare de procedura? maddi maddi Buna ziua! Ma puteti ajuta cu un sfat,va rog? Anul trecut am inaintat divortul ...In data de 15.03.2010,hotararea de divort a ramas definitiva si ... (vezi toată discuția)
Sentinta judecatoreasca dansava dansava in sentinta judecatoreasca este gresit numele meu si al concubinului ,,pe el il cheama in ,,ci,, viziteu marius ilie iar in hotarere scrie doar viziteu marius ... (vezi toată discuția)