avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... legalitate clauza prenuptiala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

legalitate clauza prenuptiala

care este considerata data dobandirii unui apartament cumparat cu un credit ?
respectv, poate fi considerat legal, in conditiile art. 30 C.fam., un contract "prenuptial" care prevede ca un apartament cumparat dintr-un credit pe 20 de ani, contractat anterior incheierii casatoriei de catre unul dintre soti, sa fie bun propriu al sotului respectiv?
Cel mai recent răspuns: angy_andreescu , utilizator 11:21, 24 Aprilie 2007
data dobandirii este data incheierii contractului de vanzare-cumparare si, respectiv, a contractului de credit. atunci devii proprietar si, din cate stiu, in functie de fiecare banca, ti se si inscrie ipoteca in cartea funciara asupra apartamentului cumparat si adus ca garantie.
o parere personala: chiar daca termini creditul de platit dupa casatorie, bunul imobil este dobandit inainte si, in consecinta, este considerat doar al sotului care a incheiat contractul.
daca sotul respectiv doreste sa-l treaca pe numele amandurora e cu totul altceva.
o zi buna
multzam fain :)
cu multa placere:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prenuptial amuliu amuliu Buna ziua. Ma voi casatori peste cateva luni. Eu am un apartament luat prin credit ipotecar, viitorul sot are casa, bani si masini , dar toate bunurile sunt ... (vezi toată discuția)
Divort, cer ajutor ! ionutzz ionutzz buna ziua, sunt impreuna cu sotul meu de 17 ani si am luat acum 2 ani aproape niste bani din banca (de la 2 banci) si pe una am pus ipoteca pe casa.Acum sunt ... (vezi toată discuția)
Contract prenuptial sau act notarial? ACM_COSMINA ACM_COSMINA Buna ziua, as dori sa va intreb ce fel de act imi recomandati sa fac inainte de casatorie, act care sa aibe validitate in cazul unui proces de divort. Sa va ... (vezi toată discuția)