care este considerata data dobandirii unui apartament cumparat cu un credit ?
respectv, poate fi considerat legal, in conditiile art. 30 C.fam., un contract "prenuptial" care prevede ca un apartament cumparat dintr-un credit pe 20 de ani, contractat anterior incheierii casatoriei de catre unul dintre soti, sa fie bun propriu al sotului respectiv?
data dobandirii este data incheierii contractului de vanzare-cumparare si, respectiv, a contractului de credit. atunci devii proprietar si, din cate stiu, in functie de fiecare banca, ti se si inscrie ipoteca in cartea funciara asupra apartamentului cumparat si adus ca garantie.
o parere personala: chiar daca termini creditul de platit dupa casatorie, bunul imobil este dobandit inainte si, in consecinta, este considerat doar al sotului care a incheiat contractul.
daca sotul respectiv doreste sa-l treaca pe numele amandurora e cu totul altceva.
o zi buna
Contract prenuptial
amuliu
Buna ziua.
Ma voi casatori peste cateva luni. Eu am un apartament luat prin credit ipotecar, viitorul sot are casa, bani si masini , dar toate bunurile sunt ... (vezi toată discuția)
Divort, cer ajutor !
ionutzz
buna ziua, sunt impreuna cu sotul meu de 17 ani si am luat acum 2 ani aproape niste bani din banca (de la 2 banci) si pe una am pus ipoteca pe casa.Acum sunt ... (vezi toată discuția)