avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Insulta prin telefon...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Insulta prin telefon...

daca am avut o prietena timp de 6 luni si apoi am aflat ca ma inseala si fapt pt care i-am trimis mesaje in care am facut-o curva, ea poate folosi acele sms-uri ca proba in instanta daca sunt trimise de pe telefonul meu care este abonament? multumesc pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 23:12, 29 Mai 2010
N-are la ce sa le foloseasca.
Da, cred ca da, dar mai bine adresati-va unui avocat de meserie.
"Prietena" injuriata de dvs.,daca atesta la un laborator de specialitate"adresarile" dvs si instanta le si accepta si daca a avut si martori care sa ateste primirea lor de la dvs.,poate formula plangere penala pentru insulta si calomnie
Infractiunile de insulta si calomnie prevazute de art.205 si art.206 din Codul penal au fost abrogate prin art. I pct.56 din Legea nr.278/2006 care a fost declarata neconstitutionala si Decizia Curtii Constitutionale nu a fost urmata de o reincriminare a faptelor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Mai 2010
Consilier juridic Dana Maxim, Mediator
flipi a scris:

Infractiunile de insulta si calomnie prevazute de art.205 si art.206 din Codul penal au fost abrogate prin art. I pct.56 din Legea nr.278/2006 care a fost declarata neconstitutionala si Decizia Curtii Constitutionale nu a fost urmata de o reincriminare a faptelor.


Intr-adevar , cele 2 infractiuni au fost o vreme abrogate, insa acum sunt din nou incriminate . Am un Cod penal nou-nout si la articolul 205 este prevazuta insulta iar la art. 206 calomnia.
Totusi, chiar in situatia in care fapta de insulta poate fi probata , posibil ca userul sa primeasca cel mult o amenda, fiind dat pericolul social redus al unei astfel de fapte.Despre calomnie nu se poate discuta i nacest caz, intrucat n u este indeplinita conditia imuputarii in public a unor fapte care sa o expuna pe victima unor situatii injositoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta si calomnie capucino capucino am gasit azi o noutate pt mine, o decizie a ICCJ din care am inteles ca de fapt insulta si calomnia ar fi infractiuni. insa din cate am citit, decizia nu se ... (vezi toată discuția)
Lnfractiunea de insulta si calomnie sandidu sandidu Precum se stie , art 205 si 206 din Codul Penal referitoare la pedepsirea infractiunii de insulta si calomnie au fost eliminate ! Stie cineva daca fapta de ... (vezi toată discuția)
Acuze pe facebook al3xn01 al3xn01 buna seara daca sunt cercetat intr-un dosar penal nefinalizat , o cunostinta pe facebook imi adreseaza injurii plus cuvinte jignitoare vrei sa omori ca pe ... (vezi toată discuția)