Buna ziua.
Am o mica problema.Unchiul meu a murit pe 04.05.2010.Decedatul are un fiu legitim de care nu mai stie nimeni nimic si o sora(adica mama mea).El a locuit cu o femeie (care la randul ei a murit si ea) si familia ei dar fara acte legale.
Pe data de 25.05.2010 a sosit pensia aferenta lunii aprilie si nu a putut-o ridica nimeni pentru ca nu avea decat certificatul de deces al defunctului.
Va rog sa-mi spuneti care ar fi procedura ca sa poata sa ridice cineva din familie pensia decedatului sau banii se pierd de drept pentru ca nu exista o procura sau ceva de genul.
Multumesc frumos.
Va duceti, dvs. sau oricine altcineva din famile, la casa teritoriala de pensii si solicitati adeverinta pentru a putea ridica ultima pensie. Va trebuie un talon de pensie, certificatul de deces, acte de stare civila si veti completa o cerere tip. Cu cat va duceti mai repede, cu atat mai bine!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensie
Mona Cotor
As dori sa intreb, am dreptul sa ridic ultima pensie a sorei mele, decedate în data de 11 noiembrie?Mentionez ca sora mea nu are alți urmași, nu avem ... (vezi toată discuția)