avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... ridicarea pensiei dupa decesul pensionarului
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

ridicarea pensiei dupa decesul pensionarului

Buna ziua.
Am o mica problema.Unchiul meu a murit pe 04.05.2010.Decedatul are un fiu legitim de care nu mai stie nimeni nimic si o sora(adica mama mea).El a locuit cu o femeie (care la randul ei a murit si ea) si familia ei dar fara acte legale.
Pe data de 25.05.2010 a sosit pensia aferenta lunii aprilie si nu a putut-o ridica nimeni pentru ca nu avea decat certificatul de deces al defunctului.
Va rog sa-mi spuneti care ar fi procedura ca sa poata sa ridice cineva din familie pensia decedatului sau banii se pierd de drept pentru ca nu exista o procura sau ceva de genul.
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:09, 29 Mai 2010
Va duceti, dvs. sau oricine altcineva din famile, la casa teritoriala de pensii si solicitati adeverinta pentru a putea ridica ultima pensie. Va trebuie un talon de pensie, certificatul de deces, acte de stare civila si veti completa o cerere tip. Cu cat va duceti mai repede, cu atat mai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie Mona Cotor Mona Cotor As dori sa intreb, am dreptul sa ridic ultima pensie a sorei mele, decedate în data de 11 noiembrie?Mentionez ca sora mea nu are alți urmași, nu avem ... (vezi toată discuția)
Mostenire matusa indepartata - intrebari Mihai241 Mihai241 Sunt in urmatorul scenariu. La 70 de ani, Maria a murit. Maria a fost femeie singura, fara sot si fara copii. Parintii Mariei sunt si ei decedati. Maria ... (vezi toată discuția)
Care este valabilitatea a unei procuri, in viziunea postei romane? Elena Tescaru Elena Tescaru Buna ziua, Care este valabilitatea a unei procuri, luata in considerare de Posta Romana? Care sunt documentele justificatoare? (vezi toată discuția)