avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident, vatamare corporala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident, vatamare corporala

buna ziua, va supun atentiei un caz.....pe un drum comunal fara trotur, a fost accidentata o persoana,nu foarte grav ....conducatorul auto a oprit a considerat ca nu era ceva grav si a plecat .In urma accidentului persoana a fost transportata la spital cu ambulanta unde s-a constatat ca avea o fractura la brat-a primit certificat de 55 zile si a depus plangere lla politia din comuna.Asta se intampla in aprilie 2009.Pana in prezent nu s-a solutionat in nici un fel .Se pare ca soferul are ceva influenta pentru ca politistul ii reproseaza femeii(70ani)ca trebuia sa mearga pe partea stanga si ea a mers pe marginea drumului pe partea dreapta.As avea cateva intrebarii: -Care este termenul in care ar fi trebuit sa i se raspunda la plangere (o solutie, ceva scris in care sa i se comunice rezultatul cercetarilor)? Soferul ia propus 300 ron sa se impace..chiar daca femeia este batrana , de la tara fara nici un ajutor i se pare putin . Care ar fi "pretul" ? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:29, 31 Mai 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Termenul de solutionare a unei petitii este de 30 zile dar in acest caz este vorba despre o plangere penala care este punctul de plecare in dosar.Nu are un termen de finalizare ci dosarul se solutioneaza dupa ce sunt administrate toate probele .
Multumesc mult ! femeia este foarte speriata ptr. ca soferul a amenintat-o ca o va pune sa-i plateasca oglinda masinii care s-a spart in momentul accidentului si e o masina scumpa, si inca ceva ...-daca politia in cele din urma va introduce dosarul in instanta este obligatoriu ca victima sa-si angajeze avocat?
Din pacate, practic, doamna de la tara nu cred ca are sanse la mai mult de 5 milioane. Dar....daca o ajuta cineva sa ajunga la un ziar stil Jurnalul sau Adevarul, , poate exista o sansa cu adevarat.
Doamne -ajuta!
Nu exista un termen de solutionare al plangerii penale ,prevazut in mod expres de lege,mai ales avand in vedere afluzul de astfel decuaze cu care sunt sesizate organele abilitate.
Persoana vatamata,poate solicita despagubiri civile reprezentand toate cheltuielile efectuate cu ingrijirea medicala si refacerea,atata cat le poate justifica prin acte si poate solicita si daune morale.
De asemeni se pot solicita despagubiri civile,daca in urma efectuarii unei expertize se constata prin aceasta o diminuare a capacitatii de munca a acesteia

Alte discuții în legătură

Pasager, victima a unui accident rutier vwwhite vwwhite Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea speta. In drum spre serviciu, tatal meu, pasager in masina firmei la care era angajat, a fost victima ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca pmkarmen pmkarmen Buna, am o mare problema..Sotul meu a decedat in urma unui accident rutier in 2 noiembrie , accident prin care soferul unui tir a intrat pe contrasens pe ... (vezi toată discuția)