avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransarea de la sistemul termic cand ai repartitoare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransarea de la sistemul termic cand ai repartitoare de caldura

Buna ziua!Am rugamintea sa ma indrumati in ceea ce trebuie sa fac ptr a obtine debransarea de la sistemul centralizat de incalzire.Locuiesc la bloc intr-o scara care este constituita in asociatie de proprietari,iar contractul la energie termica este individual.Motivul este ca am luat legatura cu reprezentantul Regiei care mi-a spus ca nu ma pot debransa datorita faptului ca am montate repartitoare de caldura pe calorifere(ESTE DATA LEGE SI NU AM CE SA FAC,a spus el).V-as ruga sa-mi spuneti daca este asa si sa ma indrumati ce pasi trebuie sa urmez pentru a obtine debransarea in cel mai scurt timp.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:32, 8 Mai 2011
1. Ce intelegeti prin contract individual?
2. De ce doriti sa va debransati?
vi s-a spus si care este acea lege care interzice asa ceva ? daca acela care v-a informat cunoaste o asemenea reglementare, inseamna ca stie totul despre aces lege si, implicit numarul si tipul actului normativ respectiv ... lege, oug, hg, etc
spuneti-i sa va informeze asupra acestui aspect, altfel vorbele lui sint doar vorbe care zboara si nu au efect juridic
Cu toate scuzele de rigoare era vorba despre<Conventie individuala>.Motivele deconectarii ar fi urmatoarele:sa-mi asigur singur confortul termic si consumul de apa calda,sa nu mai platesc pierderile care au loc in retea,sa nu mai platesc prin facturile exagerate salariile "frumusele"ale unora care efectiv nu fac nimic pentru binele meu<ma refeream la caldura > ,si ar mai fi multe de spus,lucruri pe care le stim cu toti dar...
Insist, despre ce conventie individuala e vorba? Cu cine ati facut-o? E un document scris sau cum? Si daca da, ce scrie in acel document referitor la debransare sau renuntare la contorizare?
Este vorba despre o conventie de facturare individula a consumurilor de energie termica incheiata intre mine si regie.Este un document scris incheiat in 10.07.2008 pe o perioada de 5 ani.Nu este nimic mentionat despre debransarea la cerere.Va mai pot spune ca acel "domn" imi spunea ca ma aflu si in zona SACET,un alt motiv invocat.M-AM DOCUMENTAT!SACET-sistemul de alimentare centralizata cu energie termica(Legea nr. 325/2006M. Of. nr. 651 din 27 iulie 2006) si tot in aceea lege la art.30 am gasit ce ma interesa:
(2) Deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu se face cu respectarea următoarelor condiţii cumulative:
a) acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontală, cât şi pe verticală;
b) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale, asupra intenţiei de realizare a unui sistem individual de încălzire;
c) anunţarea, în scris, a operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte.
Ma gandesc ca as avea nevoie de o documentatie mult mai amanuntita.Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Încălzire apartament marianalin marianalin Buna ziua, locuiesc la et.4 și detin centrala termica din 2008, intr-un bloc cu 4 etaje vecinul de la etajul.3 să debranșat de la termoficare am semnat ... (vezi toată discuția)
Probleme cu debransarea georgia2 georgia2 Doresc sa ma debransez de la sist. centralizat de incalzire. Am depus o cerere in care am mentionat faptul ca de la iarna nu mai doresc sa beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face? alejandra alejandra buna ziua,as dori sa stiu ce pot face in cazul in care doresc sa ma debransez de la sistemul de incalzire centrala al \"termica\" si sa-mi montez centrala ... (vezi toată discuția)