avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme cu debransarea
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme cu debransarea

Doresc sa ma debransez de la sist. centralizat de incalzire. Am depus o cerere in care am mentionat faptul ca de la iarna nu mai doresc sa beneficiez de serviciile lor, dat fiind ca in anul precedent nu am facut fata fact. de 9, 10, 12 mil. lei vechi pe luna, doar incalzirea la ap. cu 2 camere, in timp ce alti vecini mai destepti, pt. ca omul cinstit stiti cum e, puneau repartitoarele doar in ziua citirii.Am fost peste tot, chiar si OPC-ul au spus ca nu au temei legal sa-i controleze; si asa peste tot. Ca atare vreau debr., daca ma voi incalzi cu, curent electric in nici un caz nu voi plati pt altii, dar nu-mi dau voie pe motiv ca sunt restantier. Poate cineva sa ma oblige sa beneficiez de un serviciu pe care eu nu-l mai vreau si pe care, dupa cum am scris si in cerere, nu-l voi mai putea plati? Mentionez faptul ca de la Asoc. de prop. mi s-a spus ca : "stiu ca se fura dar nu poate nimeni sa demonstreze sa intre in casa omului" Am fost si la primarie, si la cei cu firme de repart., dar acum nu mai vreau decat sa platesc ceea ce consum EU. Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: radud62 , utilizator 13:29, 12 Iunie 2012
Ca sa va puteti deconecta de la sistemul de incalzire centralizat va trebui sa indeplini conditiile Legii 325/2006, cap.VI, sectiunea 5, art.30:
(2) Deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu se face cu respectarea următoarelor condiţii cumulative:
a) acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontală, cât şi pe verticală;
b) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale, asupra intenţiei de realizare a unui sistem individual de încălzire;
c) anunţarea, în scris, a operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte.
...........
(4) Deconectările/debranşările prevăzute la alin. (1)–(3) nu se pot realiza în timpul sezonului de încălzire.
(5) Deconectările/debranşările prevăzute la alin. (1)–(3) se efectuează numai de către operatorul care are şi calitatea de furnizor, în termen de maximum 45 de zile de la data solicitării, după verificarea documentelor care dovedesc îndeplinirea condiţiilor cumulative impuse.
(6) Cheltuielile de deconectare/debranşare se suportă de către solicitant


Cred ca in prealabil ar trebui sa va interesati la furnizorul dv. de caldura daca se permit deconectari din sistem (pentru ca, dupa cum vedeti in cele citate mai sus, el trebuie sa faca lucrarea de deconectare)... si apoi, daca aveti acceptul lor de principiu sa incercati o conciliere cu asociatia dv. de proprietari pentru a va semna acordul.
Daca asociatia are pretentia ca pentru semnatura sa va platiti restanta, atunci nu aveti incotro, trebuie sa v-o achitati.

De principiu, dv. va cereti un drept, dar ganditi-va sa va achitati si de obligatiile pe care le aveti fata de asociatie.

Daca va debransati de la sistemul centralizat de incalzire nu inseamna ca nu veti mai plati deloc, tevile care trec prin apartament si incalzirea pentru partile comune tot le veti plati.
Sau , ca sa nu mai existe acuzatii ca se fura renuntati la repartitoare si atunci toata lumea va avea de platit .
De ce nu mergeti la furnizorul dvs. de caldura la serviciul de registratura si sa intrebati daca la blocul unde locuiti se permit debransarile ?. Puteti sa va uitati prin geamul ghiseului, pe undeva pe vreun perete exista o lista cu blocurile unde nu se primesc cereri de debransare, lista este consultata mereu de functionara de acolo inainte de a primi orice cerere de debransare.

Oricum, daca asociatia este de acord cu debransarea si va angajati sa incalziti apartamentul cu centrala termica cu gaz, numai asa o sa scapati de smecherii invatati sa fure.
Ultima modificare: Luni, 11 Iunie 2012
johnpescar, utilizator
ORDIN nr. 91 / 20.03.2007 ART. 254
g) sa nu modifice instalaţiile de încălzire centrala, aferente unui imobil condominial, decât în baza unei documentaţii tehnice care reconsidera ansamblul instalaţiilor termice, aprobată de către furnizor;
Trebuie sa luati in calcul şi costurile generate de întocmirea
şi punerea în practică a documentaţiei tehnice (proiect şi execuţie), care
reconsideră ansamblul instalaţiilor termice, aprobată de către furnizor, care
trebuie să cuprindă, printre altele, următoarele :
 rezultatele verificării la faţa locului cu privire la eventualele modificări survenite dea
lungul timpului la dimensiunile conductelor (comparativ cu proiectul iniţial al
blocului), numărul coloanelor existente în funcţiune, starea tehnică a instalaţiilor de
distribuţie din subsolul blocului şi/sau alte date concrete constatate la faţa locului ;
 analiza tehnică din care rezultă necesitatea adoptării uneia din soluţiile
- echilibrarea hidraulică;
- reconsiderarea instalaţiei, cu distribuţie verticală inferioară / superioară sau
pe orizontală;
 plan parter / etaj curent cu precizarea clară a coloanelor şi a apartamentelor deservite
de acestea ;
 schema coloanelor cu necesarul de caldură şi pierderile de presiune la baza fiecărei
coloane ;
 calculul de echilibrare al coloanelor de încălzire pentru întreg condominiul ;
 evaluarea sarcinii termice şi pierderile de presiune în cazul distribuţiei pe
orizontală ;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema condominiu apafaian apafaian Buna ziua. Locuiesc in Timisoara intr-un bloc de 20 apartamente.Stau la parter intr-o garsoniera. Am ramas in acest bloc 2 apartamente care suntem legati la ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli incalzire CristiACB CristiACB Sunt un presedinte de Asociatie de Proprietari dintr-un bloc cu 10 etaje. S-a dorit debransarea totala a Asociatiei de la furnizarea centralizata de energie ... (vezi toată discuția)
Debransare caldura insomniak74 insomniak74 Sunt debransat de la caldura centralizata de mai multi ani si am surse proprii de incalzire. NU AM SEMNAT NICIUN CONTRACT CU ... (vezi toată discuția)