Buna ziua.
Locuiesc in Timisoara intr-un bloc de 20 apartamente.Stau la parter intr-o garsoniera. Am ramas in acest bloc 2 apartamente care suntem legati la apa calda si caldura,restul au centrale.Cine ma ajuta cu o lege sau un sfat daca beneficiez de o teava aparte sau sa mi se reduca grosimea tevi....
pana luna asta eram 9 apartamente racordate la calor dar ramanem 2 restul acuma isi fac lucrarile de trecere pe centrala.
La 9 insi avem luna asta 35 mc apa rece pierdere si 16 mc apa calda.
In subsolul blocului nu curge nimica.
Daca ramanem 2 apartamente nu mai trebuie sa avem aceste pierderi.?
Am inteles ca este o lege care obliga locatari sa re redimensioneze teava ceva de genul asta.
(2) Dacă toate proprietăţile individuale din condominiu au sisteme proprii de înregistrare a consumurilor, asociaţia de proprietari poate stabili modul de plată a cheltuielilor pe bază de convenţie cu caracter individual, considerat ca un serviciu suplimentar, diferit de contractul de furnizare a serviciului, încheiat cu furnizorul serviciului cu acordul tuturor beneficiarilor serviciului respectiv. În toate cazurile plata consumurilor proprii nu scuteşte nici un proprietar de la plata contribuţiei la cheltuielile comune.
Pierderile de la apa rece vor fi impartite la toti iar la apa calda se imparte la cate apartamente mai sant bransate , normal ca pierderile de apa calda vor fi mai mici fiindca s-a redus nr. apartamentelor consumatoare .
Nu este nici o lege care sa constranga asociatiile sa isi reduca tevile in functie de cerere .
Puteti citi Legea 230/2007 cu privire la infiintarea si organizarea asociatiilor de proprietari
pai din cate am inteles de la alte asociati trebuie reduse tevile ca mi se cam plimba apa calda prin boxa.
am ramas 2 apartamente la parter.
se poate face o coloana separata ca sa nu mai fie pierdere si sa se mai plimbe apa asa aiurea prin tevi,si sa ma scuteasca de eventualele neplaceri prin spargere de teava ,fisurii.
atenţionăm eventualii solicitanţi să ia în calcul şi costurile generate de întocmirea
şi punerea în practică a documentaţiei tehnice (proiect şi execuţie), care
reconsideră ansamblul instalaţiilor termice, aprobată de către furnizor, care
trebuie să cuprindă, printre altele, următoarele :
rezultatele verificării la faţa locului cu privire la eventualele modificări survenite dea lungul timpului la dimensiunile conductelor (comparativ cu proiectul iniţial al
blocului), numărul coloanelor existente în funcţiune, starea tehnică a instalaţiilor de
distribuţie din subsolul blocului şi/sau alte date concrete constatate la faţa locului ;
analiza tehnică din care rezultă necesitatea adoptării uneia din soluţiile
- echilibrarea hidraulică;
- reconsiderarea instalaţiei, cu distribuţie verticală inferioară / superioară sau
pe orizontală;
plan parter / etaj curent cu precizarea clară a coloanelor şi a apartamentelor deservite
de acestea ;
schema coloanelor cu necesarul de caldură şi pierderile de presiune la baza fiecărei
coloane ;
calculul de echilibrare al coloanelor de încălzire pentru întreg condominiul ;
evaluarea sarcinii termice şi pierderile de presiune în cazul distribuţiei pe
orizontală ;
analiza tehnică din care rezultă necesitatea adoptării uneia din soluţiile
- echilibrarea hidraulică;?????
Daca ati mai ramas 2 habotnici alimentati de la un bransament comun de energie termica si acm ce va mai trebuie analiza tehnica , echilibrare hidraulica , etc. :O
Mai bine chemati un nene cu o lampa pentru lipit polipropilena , mergeti impreuna si cumparati necesarul de materiale dupa planul facut de el si intr-o zi de munca gata cu modificarea modificarii. Altfel , daca incepi cu proiecte si calcule s-ar putea ca lucrarea sa o termini in urmatorul sezon de incalzire. Oricum ai aprobarea asociatiei nu?.