Buna ziua, Dupa 5 ani de activitate la o firma m-am trezit ca am fost trecuta luni de zile in concediul fara plata fara ca eu sa fi solicitat acest lucru iar lunile care apar lucrate sunt trecuta la 3 ore pe zi in conditiile in care eu la angajare am semnat un contract de munca pe perioada nedeterminata pentru 8 ore pe zi. Sunt insarcinata iar in luna septembrie urmeaza sa nasc, ianuarie 2010 si august 2009 apar in fara plata iar restul lunilor mai putin martie si aprilie 2010 mi-au fost platite darile la stat ca si cum as fi lucrat 3 ore pe zi. Martie si aprilie 2010 le-a platit pentru 8 ore pe zi. Mai pot beneficia de concediul pentru ingrijirea copilului. Ce pot face? Unde sa reclam?
1. Daca in cele 12 luni premergatoare nasterii aveti 2 luni de CFP nu mai beneficiati de CCC pana la 2 ani si de indemnizatia aferenta.
2. Sesizati urgent ITM si dati in judecata pe angajator. raspunsul dela ITM va poate ajuta in instanta.
3. Lunile in care ati lucrat cu mai putin de 8 ore pe zi sau cele pentru care nu s-au virat contributiile legale sunt valabile pentru CCC pana la 2 ani.
4. Nu veti putea primi indemnizatie de maternitate (sarcina si lauzie) daca nu sunt platite contributiile legale la sanatate.Pentru asta faceti sesizare si la Casa de Asigurari de Sanatate.
Indemnizatie
NicoletaLeta
Buna ziua. Indraznesc sa va cer o lamurire cu privire la urmatoare problema. Sunt insarcintata in 8 saptamani, iar data problabila nasterii este aprilie. In ... (vezi toată discuția)