avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CURIOZITATE
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CURIOZITATE

Buna seara!
Imi poate spune cineva daca s-a dat vreo lege de curand decret ca sa se elibereze 12000 de detinuti cu pedepse de pana in 5 ani?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:45, 29 Mai 2010
Nu este nici un decret de gratiere colectiva recent de asemenea anvergura.
A existat un proiect de lege initiat de Nati Meir prin 2007, la vremea aceea deputat PRM, proiect respins de guvern pt avizare. Fusese elaborat in urma unor proteste in penitenciare, la a caror origine a fost banuit ca fiind acelasi deputat:)

E greu de crezut ca se va promulga o astfel de lege aberanta.
in california a mers din cauza aglomeratiei,bine ca o constesta.
Si in California era vorba de 40.000 de detinuti, va dati seama...
Vedeti vreo legatura intre California si Romania ?

Nu cred ca va exista curand un astfel de decret.
Acest gen de decrete le dadaea numai Ceausescu,dupa 1989 neexistand decat decrete de gratiere individuale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proiect de lege privind gratierea unor pedespe si amnistierea unor infractiuni Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Conform unui proiect de lege intitulat \\\\"Lege pentru amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse\\\\", depus la Cameră de deputaţii ... (vezi toată discuția)
Decret lege 118 cerveza123 cerveza123 De curand s-a modificat Decret lege 118, iar mama mea, care este fost deportat politic, va avea indemnizatia lunara marita de la 400 lei la 700 lei pentru ... (vezi toată discuția)
Amnistie si gratiere Gabriela Mihai Gabriela Mihai :offtopic: Pentru ca deocamdata nu a aparut nimic nou si, pentru ca sunt multe topicuri de genul acesta, propun ca fiecare sa scrie aici ce afla sau sa intrebe ... (vezi toată discuția)