avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendarea permisului pentru circulare cu numere ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendarea permisului pentru circulare cu numere rosii provizorii expirate

nr.provizorii erau expirate de patru zile: sambata,duminica,luni sarbatoare si erau liberi cei de la politie si marti dimineata la prima ora am plecat cu masina spre politie sa scot ultimul rand de nr. La o distanta foarte mica de casa un echipaj de politie (nu rutiera) ma oprit au constatat ca nr. sunt expirate de patru zile dar,n-au tinut cont de explicatia mea de ce erau asa de multe zile si ca eu mergeam atunci sa scot nr. provizorii. Intr-un final eu m-am ales cu dosar penal si cu permisul suspendat fara drept de conducere.Masina e cumparata pe numele meu si alte antecedente penale nu am.As dori niste indrumari sau niste sfaturi, ce pedepse mi se pot aplica cele mai mici. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: saw_saw36 , utilizator 22:01, 31 Mai 2010
in prima faza a ti condus un autovehicul pe drumurile publice neinmatriculat. asta spune codul rutier, legea in general. va sfatuiesc sa va luati un avocat si sa aveti o atitudine concilianta si cooperanta pentru a rezolva problema cit mai bine pt dv.
Pedepsa este inchisoarea , in 99% din cazuri ,cu suspendare.Dar daca va faceti o aparare buna de la inceput, nu dati nicio declaratie decat in prezenta unui avocat, fata de cele relatate mai sus,motivarea ca erau zile nelucratoare,ca nu era un echipaj de la politia rutiera, ca nu aveti antecedente, e posibil sa vi se aplice doar o amenda.
va multumesc pentru raspunsuri. Am uitat sa mentionez ca am scos ultimul rand de nr. miercuri ca marti am scapat tarziu de la politie si nu am mai avut timp.Poate sa se ia in considerare ca am inoit nr.?Sa ma ajute cu ceva?
Codul rutier nu prevede circumstante atenuante pt.faptul ca ati condus 100 m sau 100 km.Infractiunea este comisa dar rezultatul final este o amenda administrativa intrucat fapta nu prezinta pericol social marit.Exclus condamnare cu suspendare.Cuantumul amenzii este fixat de catre procuror si poate varia intre 100 si 1000 lei.Bafta.
buna ziua! Ieri m-am mai interesat la cineva si ma sfatuit ca pentru dovada de condus sa merg la procuror sa cer. Am vreo sansa oare ? Ca de permis depindem toata familia asta ne aduce banutul in casa.

Alte discuții în legătură

Circulatie cu numere expirate, doua abateri! va rog ajutati-ma cu un sfat Robertrobi Robertrobi Buna seara. As avea o intrebare , In ziua de 15.08.2014 am fost oprit de catre un echipaj de politie eu avand numere expirate la masina mi sa retinut ... (vezi toată discuția)
Conducerea cu numere expirate razvan_nelutu@yahoo.com razvan_nelutu@yahoo.com Buna ziua as dori sa ma ajute careva sau sa-mi dati un sfat sa stiu la ce sa ma astep pe data de 26.06.2010 la ora 22.00 am fost prin cu nr rosi expirate ... (vezi toată discuția)
Conducere auto cu numere false vickxtar vickxtar Buna,am avut o masina inmatriculata dupa care am facut un schimb de masini am intocmit contractul de vanzare cumparare am identificat masina la RAR,dar am omis ... (vezi toată discuția)