avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflicte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflicte de munca

buna ziua va rog mult am o intrebare:
- in urma demisiei din cauza neplatii salariului am inaintat proces in instanta .(proces civil). vreau sa stiu daca am dreptul sa fiu reprezentata din oficiu de un avocat specializat in solutionarea conflictelor de munca.In caz contrar spuneti/mi cam la cat s/ar ridica onorariul unui avocat pt/a ma reprezenta in acest proces..si daca stiti pe cineva bun din brasov in acest sens..va multumesc mult..
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Mai 2010
bv_dee, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 07:58, 29 Mai 2010
Aveti posibilitatea de a solicita un ajutor public gratuit daca indepliniti cnditiile prevazute de OUG nr.51/2008.
Beneficiaza de ajutor public judiciar in formele prevazute de lege persoanele al caror venit mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 500 lei. In acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avanseaza in intregime de catre stat.

Daca venitul mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 800 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avanseaza de catre stat in proportie de 50%.

Referitor la onorarii, va pot spune ca acestea difera de la un avocat la altul. Puteti intra in sectiunea consultanti si dati cautare pentru avocati din Brasov si va puteti alege singur/a avocatul.
sau vedeti aici
www.avocatnet.ro/content/con...
in cazul conflictelor de munca va puteti alege un avocat care sa va reprezinte din tabloul avocatilor din cadrul unui barou. avocatul prestind un serviciu, onorariul este negociabil si, in cazul in care se cistiga litigiul, cheltuielile ocazionate cu acesta sint suportate de partea care pierde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la un avocat! gheorghe d gheorghe d Daca neplata drepturilor salariale nu se rezolva pe cale amiabila, cum pot beneficia de asistenta unui avocat in instanta, pentru rezolvarea incalcarii acestor ... (vezi toată discuția)
Ajutor public judiciar bubutu2 bubutu2 Buna ziua! Daca am pensia pe caz de boala in cuantum de 870 lei si ajutor social de 260 lei,locuiesc impreuna cu sotia care este casnica,ce ajutor public ... (vezi toată discuția)
Ajutor public judiciar mihaelaciocarlan mihaelaciocarlan buna seara. va rog frumos care sant conditiile pt acordarea ajutorului public judiciar ,tinand cont ca eu si familia nu avem venituru deoarece fabrica s-a ... (vezi toată discuția)