avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lucru judecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lucru judecat

Buna ziua tuturor!
A-si dori sa va adresez o intrebare:
In procesul initial in care mi-am pierdut casa cumparata prin L112/1995 s-a stabilit fara nici o dovada ca atat vanzatorul Primaria Cluj cat si cumparatorul, eu, nu am respectat prevederile L.112/1995. Cu aceasta afirmatie s-a emis si hotararea definitiva irevocabila.
Acum am o actiune contra statului prin Ministerul de Finante pentru despagubiri in baza Legii 1/2009, Legea Voiculescu, unde la fond am pierdut ptr. aceasi afirmatie, dar la apel am reusit sa obtin rejudecarea cauzei. Instanta de apel cere instantei de fond sa-si motiveze si sa argumenteze afirmatia ca eu cumparatorul nu am respectat prevederile Legii 112/1995.
Intrebarea mea este daca acest lucru judecat, in primul proces se mai poate rasturna in cea de a doua?
Va multumesc Karateka
Cel mai recent răspuns: karateka , utilizator 12:23, 29 Mai 2010
Buna ziua ! Nu se cunosc toate detaliile spetei dvs. , insa din momement ce s-a trimis spre rejudecare exista teoretic sansa de a castiga si a vi se acorda despagubirile solicitate . In ceea ce priveste primul proces pe care l-ati pierdut , atata timp cat hotararea este definitiva si irevocabila si inteleg ca a trecut ceva vreme de la pronuntare , nu mai puteti face nimic , avand autoritate de lucru judecat .
Hotararea casata nu are nicio putere. In rejudecare, instanta de fond va judeca din nou, tinand seama de motivele invocate inaintea instantei a carei hotarare a fost casata.
Al 2-lea proces s-a retrimis la rejudecare pentru ca nu am primit ceea ce am cerut, valoarea de piata a aprtamentului meu. Mi s-a acordat pretul cu care am cumparat de la Primaria Cluj in anul 1997. In motivatie se face referire la imprejurarile respectarii prevederilor Legii 112/1995 ale partilor, cea ce instanta de fond nu le-a detaliat si nu le-a argumentat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispozitie de restituire imobil si legea voiculescu bukinst bukinst Care este solutia juridica in speta urmatoare / Prin Dispozitie petentul a primit un imobil in natura dupa ce s-au anulat contractele de V/C ale celor 3 ... (vezi toată discuția)
Dupa recurs cauza merge o singura data la prima instanta dogarudobra dogarudobra ce se intampla daca dupa ce se rejudeca, sentinta i-mi este din nou nefavorabila din cauze obiective? (vezi toată discuția)
Despagubiri acordate pe legea voiculescu karateka karateka Buna dimineata! Stie cineva daca s-au acordat despagubiri pe baza legii 1/2009, legea Voiculescu, celor care si-au pierdut casele revendicate de ... (vezi toată discuția)