avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dupa recurs cauza merge o singura data la prima ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dupa recurs cauza merge o singura data la prima instanta

ce se intampla daca dupa ce se rejudeca, sentinta i-mi este din nou nefavorabila din cauze obiective?
Cel mai recent răspuns: dogarudobra , utilizator 23:06, 26 Octombrie 2013
Nu se intampla nimic decat ca pierdeti din nou procesul.
stiu ca pierd procesul, insa se mai judeca la instanta de recurs, cauza?
si daca nu se mai judeca, mai este vreo cale de atac?
Ca o instanţă să rejudece o cauză, trebuie ca o instanţă de control judiciar să fi casat o hotărâre pronunţată de o instanţa de fond. Casarea poate fi cu trimitere, adică rejudecă instanţa de fond, sau cu reţinere, adică rejudecă instanţa de control judiciar.

În cazul dvs., instanţa de control judiciar este instanţa de recurs. Deci, ce a dispus instanţa de recurs: a casat cu trimitere spre rejudecare, sau a casat şi a reţinut cauza spre rejudecare? Pe scurt, mă interesează cine rejudecă litigiul: instanţa de fond sau instanţa de recurs?
Am piergut intai procesul la inst. de fond A urmat recursul. Instanta de control judiciar a retrimis cauza spre rejudecare catre instanta de fond. Toate semnalele arata ca si de data aceasta cauza va fi pierduta de mine la inst de fond (rejudecare)
In acest caz pot sa mai fac din nou cerere de recurs ?
Si daca pot face din nou recurs, impotriva sentintei care se va da, instanta de recurs ar trebui sa retina cazul pt rejudecare?
Pun aceasta intrebare, deoarece legea spune ca o cauza este trimisa o singura data spre rejudecare catre instanta de fond. Apoi ce se va intampla?
Ajutati- ma sa inteleg
cu multumiri!
dogarudobra a scris:
In acest caz pot sa mai fac din nou cerere de recurs ?

Bineînţeles, pentru că este vorba despre o hotărâre pronunţată de o instanţă de fond, chiar dacă e dată după casare.

dogarudobra a scris:
Si daca pot face din nou recurs, impotriva sentintei care se va da, instanta de recurs ar trebui sa retina cazul pt rejudecare? Pun aceasta intrebare, deoarece legea spune ca o cauza este trimisa o singura data spre rejudecare catre instanta de fond. Apoi ce se va intampla?

Instanţa de recurs poate să pronunţe una din următoarele două soluţii:
-fie respinge recursul;
-fie admite recursul, casează hotărârea instanţei de fond şi reţine cauza spre rejudecare.

Alte discuții în legătură

Motive noi la rejudecare adinutza.2008 adinutza.2008 Pot invoca inaintea instantei si alte motive pentru admiterea actiunii, avand in vedere ca acum dosarul se afla in stadiul de rejudecare ? Imi dau seama ca nu ... (vezi toată discuția)
Casare cu trimitere spre rejudecare la instanta de fond geo-vem geo-vem Am avut un recurs in contencios la Inalta Curte de Casatie , mi-a fost admisa cererea sa casat sentinta in totalitate si a retrimiso spre rejudecare ,asta ce ... (vezi toată discuția)
Rejudecarea unui proces emil6702 emil6702 Cand un proces se judeca cu retinere la instanta de recurs/apel si cand se retrimite aceleiasi instante? (vezi toată discuția)