avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj succesioral expertiza topo
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj succesioral expertiza topo

Buna ziua !
Daca sunteti amabil a va rog sa-mi spuneti daca pentru iesire din indiviziune cu anumite imibile din parcele comune care vor fi dezmembrate si la care sunt mai multi copartasi este imperios necesara o expertiza topo ?
Eu asi dori sa evit aceasta expertiza topo, pentru a evita costul financiar expertizei topo, destul de mare.
Va multumesc pentru amabilitate !
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 10:51, 6 Iunie 2010
Fara expertiza nu se poate partaja. Prin expertiza se identifica imobilul, se stabilesc vecinatatile, se lotizeaza in functie de cotele coproprietarilor.
Da, este obligatorie dar si necesara efectuarea unei expertize topo care sa identifice pe schita de plan terenurile, sa le masoare , sa le delimiteze si sa le evalueze.
De altfel, in baza evaluarii facute de expert va fi aplicata si taxa de timbru de 3% ce trebuie platita in astfel de procese.
De asemenea, intotdeauna recomand ca pe langa expertul desemnat prin tragere la sorti ca partile sa-si numeasca si un expert consilier care va putea formula obiectiuni la raportul initial.
-va trebuie "expertiza" doar daca faceti iesirea din indiviziune intr-un proces.
-la notar trebuie ca imobilele sa fie inscrise in CF - si aceasta inscriere se face in urma unor documentatii a unor autorizati cadastru.
-dupa inscrierea in CF daca si numai daca impartiti un imobil intre cei cu care iesiti din indiviziune va trebuie o alta documentatie de parcelare ( autorizat cadastru, taxe...)
-la OCPI din judetul dvs gasiti lista cu "autorizati cadastru" ( onorariile nu depind de "imobil" ci de persoana autorizata ;) )

-pentru a evita "parcelarea" unii prefera in cazul mai multor imobile sa le imparta in intregime ( la fiecare cate unul) urmand ca diferentele sa si le compenseze in bani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Mai 2010
Cristian Fara, Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI
va multumesc de raspuns !
Dar imi cer scuze de insistenta, Instanta nu poate lua in considerare la iesirea din indiviziune si planuri extrajudiciare care sunt mai putin costisitoare din punct de vedere financiar ?
Va multumesc anticipat pt raspuns !

Alte discuții în legătură

Expertiza topografica degandragos degandragos Cum se rezolva problema lucrarilor topografice in care suprafata masurata depaseste cu mai mult de 5% suprafata cf? Lucrarile se solutioneaza prin ... (vezi toată discuția)
Expertiza topo kristi12 kristi12 Buna ziua, am cerut expertia topo acuma a fost finalizat si depus la dosar dar am urmatoarele intrebari: 1. Nu este avizat de OCPI , dar asa am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Regulamentul privind avizarea tehnica a expertizelor judiciare efectuate de expertii judiciari in specializarea topografie, cadastru si geodezie BEJENARU PETRU BEJENARU PETRU MINISTERUL JUSTITIEI Ordin nr. 1882/C din 12 septembrie 2011 AGENTIA NATIONALA DE CADASTRU SI PUBLICITATE IMOBILIARA Ordin nr. 1.044.364 din 19 septembrie 2011 ... (vezi toată discuția)