avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort rapid
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort rapid

Salut toti romanii! Este posibil ca un divort, unde este si un copil minor la mijloc, sa dureze 2 (doua) luni? Nu se face de catre asistenta sociala (la cererea instantei) o verificare a situatei copilului? Mi s-a intamplat asta cu doi ani in urma iar varsta copilului era de 14 ani.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:54, 29 Mai 2010
orice este posibil in romania.
divortul in cazul in care ambele parti sunt de acord se rezolva la prima instanta, urmand ca apoi sa se continue un eventual partaj sau tutela unui minor, durata dosarului fiind de la caz la caz.
adriana paduraru a scris:

Salut toti romanii! Este posibil ca un divort, unde este si un copil minor la mijloc, sa dureze 2 (doua) luni? Nu se face de catre asistenta sociala (la cererea instantei) o verificare a situatei copilului? Mi s-a intamplat asta cu doi ani in urma iar varsta copilului era de 14 ani.


In mod normal un proces de divor cu copil minor daca nu sunt alte probleme si avocatul doreste se poate finaliza in 2 termene de judecata.

avocat Claudiu Lascoschi
daca paratul depune intaminare din timp si e de acord cu toate capatele de cerere, daca ancheta tutelara se face pana la primul termen, daca partile sunt prezente la proces si nu prindeti vacanta, se termina repede
Am aflat de divort de la mama mea care primit citatia. Eu eram in Italia impreuna cu copilul. Tatal nici macar nu l-a cerut in instanta...Partea delicata e ca eu eram abia iesita din spital dupa o operatie urata (o tumora) si nu am facut in timp sa ma apar. Nu aveam nici banii necesari. In acea perioada aveam nevoie chiar ca baiatul sa stea cu tatal lui dar acesta avea deja pe altcineva si copilul l-ar fi incurcat. Repet, se mai poate face ceva acum? Baiatul are acum 16 ani.
Dupa cate spuneti dosarul de divort s-a jduecat
in urma cu doi ani, iar hotararea a ramas defintiva si
irevocabila.
Cu privire la copil puteti formula oricand o noua cerere
de reincredintare a acestuia.
Avand in vedere ca acesta are 16 ani, judecatorul il
va audia in camera de consiliu si il va intreba cu care
din cei doi parinti va ramane.
Instanta ava tine cont de dorinta si de interesul primordial
al minorului.

Alte discuții în legătură

Divortul si dreptul copiilului Cosmina-Claudia Cosmina-Claudia Buna ziua .Ma numesc Cosmina-Claudia an varsta de 27 de ani si am un baietel de 6 anisori.M-am casatorit in 2005 si in 2008 am divortat .Acum muncesc in spania ... (vezi toată discuția)
Decizie definitiva divort- posibilitate contestare? alisia411 alisia411 Am divortat in urma cu 2 ani, cu acordul ambelor parti, dar nici eu nici fostul sot nu am solicitat, dupa trecerea termenului de 30 de zile de la primirea ... (vezi toată discuția)
Gasirea si inchiderea tatalui Bubllegum18 Bubllegum18 Buna ziua. Eu am un baiat de 16 ani, tatal lui l-a parasit la 1 an, a incercat sa scape de copil fara ca eu sa stiu ce face el, apoi mi-am recuperat baiatul si ... (vezi toată discuția)