avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Judecatori sindici...!?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Judecatori sindici...!?

Buna ziua! Am si eu cateva nelamuriri cu privire la acesti judecatori sindici. Din cate stiu sunt judecatori cu atributii limitate doar la procedura insolventei. Totusi au acelasi statut ca si judecatorii obisnuiti? Se poate accede in aceasta functie doar cu examenul "clasic" la INM sau exista o procedura diferita? In mod normal avocatii sau lichidatori care se ocupa cu domeniul insolventei ar trebui sa aiba prioritate nu...??
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Mai 2010
Iulian81, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian81 , utilizator 16:03, 31 Mai 2010
Buna seara .
Judecatorii sindici sunt alesi dintre judecatorii specializati pe comercial-falimente, respectiv Legea 31/90 si Legea 85/2006, deci in nici un caz nu e vorba de avocati sau lichidatori.
Prima conditie este sa fii judecator .

Marius Bote .
Sunt judecatori de la sectia comerciala a tribunalulelor din
fiecare resedinta de judet.
Dar cu 5 ani de experienta ca lichidator judicar nu se poate intra ca judecator? Eventual se poate alege ca specializare doar insolventa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate comerciala in isolventa poate participa la licitatii? ssa232 ssa232 Concret! Societatea comerciala este in isolventa...automat nu poate participa la licitatii. Am auzit (posibil este doar un zvon) ca s-ar fi dat o lege (prin ... (vezi toată discuția)
Cerere de insolventa Monyyyyka Monyyyyka ce trebuie sa fac ca sa cer insolventa firmei mele? (vezi toată discuția)
Insolventa ILIE VIOREL ILIE VIOREL ANGAJATORUL IN CAZUL INSOLVENTEI ARE ASUPRA SALARIATULUI DREPTUL DE A-L CONCEDIA SAU MICSORA SALARIUL? CUM SI PRIN CE METODE. DACA SALARIATUL ARE IN ... (vezi toată discuția)