avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Desfiintare fortata a unei asociatii de proprietari pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Desfiintare fortata a unei asociatii de proprietari pe scara?

Ne-am constituit intro asociatie de proprietari pe scara prin desprindere de asociatia de locatari pe bloc. Doua scari s-au separat in felul acesta atreaia ramanand ca asoc. de locatari. Acum vechiul administrator cu gasca lui foarte vehementa si care nu recunoaste cele doua asociatii umbla din apartamemnt in apartament si imprastie zvonuri despre " costurile uriase ale separarii" si culege semnaturi pentru constituirea unei asociatii de proprietari pe tot blocul. Spune ca ne desfiinteaza . E posibil ca cineva din afara sa desfiinteze o asociatie sau asa cum am inteles eu, asaceva ar fi posibil doar cu votul a cel putin doua treimi din membrii asociatiei, ceea ce nu va obtine. Daca ar aduna o majoritate pe bloc, poate s-o faca?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:29, 30 Mai 2010
Nu este posibil!
O asociatie deja infiintata nu poate fi desfiintata decat prin vointa majoritatii proprietarilor de a se alipi la o alta.
Deci administratorul acela nu cunoaste legea si, cu atat mai mult, nu stie ca el este un angajat al proprietarilor, nu stapanul lor care le desfiinteaza asociatia.

Alipirea la o alta asociatie se face in adunarea generala a proprietarilor din asociatia nou creata, nu pe baza de tabel de semnaturi luate de o persoana care nu face parte din asociatie.

E hilar, daca n-ar fi dramatic cum un om de conditie modesta intelectual este lasat de catre proprietari sa-si faca mendrele, manipulandu-i.

:offtopic:
Eu, daca as face parte din asociatia nou creata, i-as trage un picior....si l-as arunca pe scari de la usa mea, daca ar veni cu asemenea tabel in mana!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa conventie intre asociatii de proprietari constituite pe scari denissse denissse Sunt presedintele unei asociatii de proprietari care s-a constituit pe o scara de bloc prin desprinderea din vechea asociatie de locatari care functiona pe tot ... (vezi toată discuția)
Fuziune asociatii de proprietari denissse denissse Intr-un bloc cu 3 scari, doua scari s-au constituit in asociatii de proprietari. Acum inteleg ca si cea de-a treia scara a inceput demersurile dar numai pentru ... (vezi toată discuția)
Pot prelua un contract cu apanova ca asociatie de proprietari pe scara daca exista in vigoare contract cu asociatia de locatari pe bloc? denissse denissse Am dori ca asociatie de proprietari nou constituita pe o scara de bloc prin desprinderea din asociatia de locatari , sa preluam contractul cu Apa Nova care e ... (vezi toată discuția)