avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte nelegalizate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte nelegalizate

an actele apartamentului nelegalizate de 20 de ani ,nu sunt inregistrate la fisc ,ce riscuri am
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 23:38, 29 Mai 2010
Cum nu sunt inregistrate la fisc? nu platiti impozit?
Teoretic, nu riscati nimic. Practic, nu ati explicat situatia actelor.
Nu trebuie sa fie legalizate, trebuie sa va faceti cadastru si sa intabulati dreptul de proprietate la cartea funciara.
am cumparat apartamentul dar nu sunt legalizate la notar ,nu platesc impozit
Si ce acte aveti totusi? un contract de vanzare-cumparare semnat de vanzator si cumparator si atat? nu vi le mai legalizeaza nimeni.
Atunci trebuie sa apelati la instanta, sa solicitati o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de titlu de proprietate pe baza acelui act.
Apoi faceti cadastru+intabulare.

La fisc stiu ca se plateste o amenda daca nu se declara la timp transmiterea proprietatii, avand in vedere ca nu ati facut-o timp de 20 ani...nu stiu ce sa va spun, poate ne mai ajuta alti colegi de pe forum cu u raspuns...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract nelegalizat loricica79 loricica79 am cumparat acum 20 de ani un ap de la o fosta institutie,nu am mers la notar sa le legalizez nici in ziua de azi....nu platesc impozit nu's in cf nimic ..ce ... (vezi toată discuția)
Consfintire drept de proprietate ContSters333333 ContSters333333 Am cerut consfintirea dreptului de proprietate in urma unui act notarial etrc...bine facut acceptat de jude. Dupa ce jude consfinteste , mai trebuie facut ceva ... (vezi toată discuția)
Divort fara partaj - cadastru si intabulare - achizitionare apartament de catre fiu JohnB JohnB Buna ziua, Parintii au divortat in urma cu aprox 20 ani, dar nu au trecut printr-un partaj. In calitate de fiu doresc sa stiu ce etape trebuie sa urmez ... (vezi toată discuția)