Am fost demis nelegal si am obtinut in instanta despagubirea prevazuta de art. 78 (1) din Codul muncii. In cazul meu se aplica OUG 18/ 2010, adica voi primi banii esalonat in 2011, 2012, 2013?
Va multumesc!
Trebuie sa primiti bani intr-o singura transa din moment ce raporturile de munca s-au incheiat.
Dar, care este temeiul legal, pentru a putea invoca primordialitatea Hotararii judecatoresti, astfel incat sa primesti suma integrala (in cazul unui cadru didactic care nu mai este in sistemul de invatamant)?
Dreptul la executare al hotărârilor judecătoreşti reprezintă parte integrantă a dreptului de acces la un tribunal.
Statul român neputând paraliza executarea titlurilor executorii sub pretexte posterioare relei sale credinţe în executare. Astfel, nici o garanţie prevăzută de art. 6 din Convenţia Europeana a drepturilor Omului nu îşi mai păstrează raţiunea de a fi dacă administraţia refuză ori omite să execute hotărârea judecătorească ori o execută cu întârziere. Prin urmare, plenitudinea dreptului de acces la justiţie garantat prin art. 6 din Convenţie exclude posibilitatea ca debitorul să invoce efectele crizei economice spre a acoperi o neexecutare culpabilă anterioară a hotărârilor judecătoreşti.