avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inchiriere teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inchiriere teren

As vrea sa inchiriez un teren in extravilanul unei comune,iar in titlul de proprietate apar 3 proprietari din care 2 au murit si au ramas mostenitorii.Neavand sucsiune ce obtiune am eu?Exista o lege care ofera dreptul celui ramas in viata sa inchirieze o suprafata din terenul care apare in titlu fara a dezbate succesiunea?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 22:36, 29 Mai 2010
Trebuie sa respectati si drepturile mostenitorilor si asta chiar daca nu s-a dezbatut succesiunea.
Mai pe romaneste, atata vreme cat nu s-a dezbatut succesiunea, nu aveti cu cine incheia contractul de inchiriere (juridic vorbind). Nici unul dintre posibilii succesibili ai celor 2 proprietari decedati nu are calitatea de a semna asa ceva, cata vreme nu au obtinut un certificat de mostenitor.
Proprietarul in viata ar putea semna, insa atata vreme cat nu a facut iesirea din indiviziune, va poate inchiria doar o cifra (cota lui parte din teren), nu o suprafata determinata si individualizata in teren. chiar daca va zice ca "asta-i bucata mea, asa m-am inteles cu ceilalti, v-o inchiriez", puteti avea surpriza ca, la dezbaterea succesiunii si la iesirea din indiviziune, bucata respectiva sa cada in lotul altui mostenitor, cu care puteti avea probleme...
Sfatul meu, ca sa puteti dormi linistit: sa se faca macar succesiunea, astfel incat sa poata semna toti titularii dreptului de proprietate, daca cad de acord sa inchirieze intreaga suprafata. Daca nu, dupa iesirea din indiviziune, va fi cea mai clara situatie... Fiti atent, intrucat, pe criza asta, oamenii pot spune azi un "da, nici o problema", care maine sa se tranforme in "nu!! eu vreau altceva" cu consecinte neprevazute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune constantin cristian constantin cristian Buna ziua.Bunica din partea tatalui a detinut o proprietate formata din 1000mp teren intravilan si o casa de trei camere pe acest teren.Tata a fost singurul ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune yrynela yrynela buna seara, va rog sa ma ajutati cu o problema, vreau sa ies din indiviziune de pe un titlu comun pe care suntem 8 coindivizori sau proprietari fiecare din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in urma decesului tatalui meu a ramas un titlu de ... crisapi crisapi Buna ziua! In urma decesului tatalui meu a ramas un titlu de proprietate, pentru un teren, pe care sunt trecuti 5 frati. Toti cei 5 proprietari din titlu sunt ... (vezi toată discuția)