avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! In urma decesului tatalui meu a ramas un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! In urma decesului tatalui meu a ramas un titlu de ...

Buna ziua!
In urma decesului tatalui meu a ramas un titlu de proprietate, pentru un teren, pe care sunt trecuti 5 frati. Toti cei 5 proprietari din titlu sunt decedati. Au ramas 20 de mostenitori. Nu este facuta succesiune pe acest teren. Pana in 2024 inclusiv, tatal meu a platit impozitul anual aferent acestui teren. Pana in acest moment nimeni dintre mostenitori nu a pus problema succesiunii. Eu as dori sa incep acest demers, dar la o prima discutie am inteles ca este destul de greu sa aduni tot urmasii la notar, avand in vedere ca sunt raspanditi prin tara si chiar prin strainatate .Cum as putea proceda in aceasta situatie. Doresc doar defalcarea terenului respectiv si emiterea titlui de proprietate pentru terenul care i se cuvine tatalui mei. Am intentia sa achit in continuare obligatiile fiscale aferente si nu stiu in ce masura pot face acest lucru daca nu exista succesiune si titlu de proprietate individual. Cum este mai rentabile de dezbatut aceasta situatie: la notar sau in instanta. eu locuiesc in Ardeal, pamantul este in Moldova, deci e cam anevoios si de durata de umblat dupa neamuri ca sa ajunga la notar. Nu este o suprafata mare de teren care sa suscite un anumit interes. Singura mea problema este sa fie reglementata proprietatea. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: crisapi , utilizator 08:36, 30 Septembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Rentabil nu e nicăieri.
Nu știu care notar sa înhamă la dezbătut 5 moșteniri (și poate chiar mai multe, dacă frații decedați au avut sot/soție, decedati și ei ulterior) si numai pe terenul care va interesează.
La o chestie de genul, dacă tot se apuca, se dezbate succesiunea pe tot.
Imaginati-va cum e sa o iei de fiecare data de la capăt, în funcție de terenul care interesează pe unul, altul.
La notar presupune cooperarea a 20 de persoane, care fie sa vina personal, fie sa aibă disponibilitatea de a merge la un notar din localitatea lor, sa facă procuri. Iar dacă sunt unii plecați în străinătate, procurile se fac la Ambasada sau Consulat.
Sugestia mea este sa va adresați instantei și sa solicitați ieșirea din indiviziune (partajul).
Multumesc pentru raspuns, dar, va ror, imi puteti detalia ultima fraza referitoare la iesirea din diviziune? Presupune cumva eliberarea unui titlu de proprietate pentru partea cuvenita si pe numele unei singure persoane din totalul celor 5 trecute in titlul de proprietate initial? Suprafata totala a terenului este de 1,4 ha extravilan. Poate nu merita eforturile?
Titlu de proprietate nu va mai eliberează nimeni.
Se va pronunța pentru toți moștenitorii o hotărâre judecătorească, care va fi actul de proprietate al fiecăruia pentru bunurile atribuite în lotul său.
Partajul (ieșirea din în indiviziune) înseamnă că fiecare moștenitor ia ceva din tot: fie bunuri, fie bani (sulta).
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Septembrie 2024
raluk0207, utilizator
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept civil- mostenire samyta samyta Buna ziua! Am si eu o situatie fara raspuns.Avem un titlu de proprietate pe numele a trei frati.Acesti trei frati au decedat.Copii lor ar vrea sa isi imparta ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren mmarcelcozma mmarcelcozma Doresc sa cumpar o parcela de teren . Pe parcela in cauza exista un titlu de propritate eliberat pe tatal decedat al vanzatorului . Exista 7 frati . Care este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! imediat după revoluția din '89 , tatălui meu si ... gabibotea gabibotea Buna ziua! Imediat după Revoluția din \'89 , tatălui meu si celor 3 frati ai lui li s-a facut conform legii 18, Titlu de proprietate( au fost înscriși ... (vezi toată discuția)