avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept civil- mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept civil- mostenire

Buna ziua! Am si eu o situatie fara raspuns.Avem un titlu de proprietate pe numele a trei frati.Acesti trei frati au decedat.Copii lor ar vrea sa isi imparta mostenirea dar nici unul nu stie care ar fi pasii pe care ar trebui sa-i urmeze. Fiecare copil ar trebui sa faca succesiunea mai intai si apoi iesirea din indiviziune sau cum ar trebui sa procedeze?
Care este procedura?
Va multumesc!
Toti cei trei copii merg la notar si acolo, daca se inteleg, vor face dezbaterea succesiunii si iesirea din indiviziune.
problema este ca cei trei copii care figureaza pe titlul de proprietate sunt decedati toti.
Mostenitorii celor trei frati trebuie sa mearga la notariat pentru dezbaterea succesiunii.
inca o nelamurire.Succesiunea se dezbate dupa cei trei frati , adica fiecare copil al decedatilor dezbate succesiunea sau se dezbate dupa tatal celor trei copii ce figureaza deja pe titlul de proprietate.
Titlul de proprietate suna asa:
Titlul de proprietate
......................
Declara
Cetateanul X, Y, Z mostenitorii defunctului Carstea Dumitru
.........
Cei trei X,Y,Z sunt si ei decedati.
Dupa cine se face succesiunea?
Intai dupa Carstea si apoi dupa cei trei X,Y,Z sau doar dupa X,Y,Z?Si apoi iesirea din indiviziune?

Va multumesc!
Succesiunea se face dupa toti decedatii in ordine cronologica, daca nu s-a facut pana acum.

Mergeti la un birou notarial si depuneti actele pentru dezbaterea succesiunii acolo; daca nu va intelegeti cu privire la dezbaterea succesiunii la notar, atunci contactati un avocat, deoarece va trebui sa dezbateti succesiunea pe calea unei actiuni in instanta.

Alte discuții în legătură

Masa succesorala teodorudaniela teodorudaniela Buna seara! Tatal meu a murit acum 12 ani.Noi suntem 3 frati,iar mama traieste .Nu am facut masa succesorala dupa tata si nici nu stim exact ce bunuri a avut ... (vezi toată discuția)
X a decedat in 1989. x nu avea copii, nici parinti in viata la ... Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu X a decedat in 1989. X nu avea copii, nici parinti in viata la data decesului. S-a dezbatut succesiunea dupa X, mostenindu-l in cota de 1/2 sotia ... (vezi toată discuția)
Succesiune teren bloc3c bloc3c 1.Tata a decedat in 2005. 2. A avut act de proprietate pentru un teren de 5ha (impreuna cu un frate si el decedat dupa obtinerea acestui titlu de ... (vezi toată discuția)