avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... model cerere divort actualizata 2010
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

model cerere divort actualizata 2010

Buna Ziua!

-as ruga daca poate sa-mi trimita cineva un model de cerere de
divort actualizata 2010, pe adresa de e-mail vfignat@yahoo.com

Pot redacta cererea de divort pe calculatorul personal sau trebuie sa folosesc neaparat modelul dat de judecatorie?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 14:53, 30 Mai 2010
Cum v-a venit ideea ca exista o varianta actualizata pt 2010 a cererii de divort?... :)
Pt anul 2010 se aplica taxa de timbru de 39 lei (sau 8 lei daca reclamantul nu are venituri sau sunt sub minumul pe tara) si timbru de 0,30 lei.
In rest, structura cererii de chemare in judecata pt desfacerea casatoriei este aceeasi, in functie de motivele invocate si de situatia partilor: copii/fara, prin acord/culpa comuna/culpa exclusiva, cu motivare/fara, cu pastrarea numelui dobandit prin casatorie/fara ...
Trebuie sa mentionati datele de identificare ale partilor si adresele la care pot fi citati - cele la care locuiesc efectiv, motivele de fapt (povestea partilor) si de drept (temeiurile legale), precum si probele de care doriti sa va folositi (inscrisuri, martori, referate de ancheta sociala).
De asemenea, trebuie sa depuneti certificatul de casatorie in original, odata cu cererea de divort.
Certificatul de casatorie se poate depune si in copie legalizata la notar, ceea ce sfatuiesc pentru a preintampina o eventuala pierdere de la dosar sau pentru a evita o alergatura ulterioara inutila in situatia in care partile se impaca sau cauza se suspenda si apoi se perima.
La Brasov, este suficienta o copie simpla a certificatului de casatorie si al celui de nastere al minorilor.
Nu exista un formular tipizat al cererii de divort. Cererea trebuie personalizata pentru fiecare caz in parte si trebuie sa cuprinda informatiile necesare specifice acestui tip de actiune dar si motivele concrete ale introducerii actiunii privind culpa exclusiva a paratului sau comuna a partilor. Nu exista o reteta pentru niciuna dintre actiuni, ci doar informatiile necesare generale pentru fiecare tip de actiuni, ce pot fi gasite in orice tratat de actiuni civile. ;)
Daca toate actiunile/cererile ar fi tipizate, care ar mai fi rolul avocatului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si incredintare minor atomica_8700 atomica_8700 buna ziua.sunt casatorita de 2 ani,am un copil de 4 luni iar sotul a plecat de acasa.as vrea sa stiu ce acte trebuie pt inaintarea divortului si cum sa obtin ... (vezi toată discuția)
Cum divortez daca nu am bani? cosminprivat cosminprivat vreau sa divortez....... acum nu am servici ..nici un venit.,.avem un copil inpreuna, nu am nici certificatul de casatorie si nici un act pt ca sunt la sotie ... (vezi toată discuția)
Divort TESO TESO ce acte am nevoie ptr divort daca am o fetita de 1 an si mergem cu sotul impreuna sa depunem divortul?bunuri comune nu avem ce am avut a impartit deja noi ... (vezi toată discuția)