avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... rapire internationala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

rapire internationala

Buna ziua!
am si eu niste intrebari dar vreau sa va prezint situatia mai intai.
Am avut o relatie cu un cetatean american pe periada in care eu eram in sua din care a rezultat un baietel ce are 8 luni acum. Tatal copilului urma sa se casatoreasca cu mine in vara anului trecut inainte sa se nasca copilul. In luna a saptea de sarcina am aflat ca m-a inselat, a decis sa rupa relatia si m-a aruncat efectiv in strada. Am plecat intr-un alt stat la niste prieteni romani, iar baietelul s-a nascut acolo. A primit numele meu de familie iar tatal nu a fost trecut pe certificat avand in vedere ca eu l-am implorat sa vina la spital la nasterea copilului si el a refuzat. La 3 saptamani dupa nasterea copilului a venit la domicililul prietenilor mei si mi-a indrugat f multe, cum ca o sa aiba grija de noi, ca nu poate trai fara noi. ca orice mama mi-am spus sa ii mai dau o sansa de dragul copilului. in momentul in care am ajuns inapoi in statul domiciliu al tatalui am constatat ca acesta locuia cu noua iubita. M-a amenintat ca daca nu o las si pe ea in jurul copilului o sa aiba el grija sa fiu deportata eu fiind emigrant ilegal. Domnisoara e o perversa, abuziva si traiam cu frica in spate ca daca o secunda nu o sa fiu atenta la copil ea o sa ii faca ceva rau. Atunci am hotarat sa vin in Romania, am obtinut pasaport pt copil, mi-am luat bilet de avion si am plecat cand el era cu afaceri in alt oras. in Romania am obtinut si certificatul romanesc de nastere al copilului.

Acum el imi scrie si vrea sa vina in vizita, ma acuza de rapire internationala, ma hartuieste. Noua prietena ma insulta, imi trimite zeci de emailuri deci si ea ma hartuieste. Timp de 3 luni cat am locuit in casa lui dupa nasterea copilului a tot amanat testul adn, recunoasterea copilului

intrebarea mea este, e rapire internationala daca el a refuzat sa il recunoasca? Poate sa deschida proces pt custodie, si daca da unde se deschide procesul, la domiciliul lui sau al copilului? in cazul in care cere testul adn pot sa il refuz? ce trebuie sa fac pt a obtine un ordin de restrictie impotriva noii iubite? cum pot sa imi protejez copilul avand in vedere ca el e un alcolic notoriu, un depravat si un manipulator? sunt disperata, va rog sa ma ajutati daca aveti niste raspunsuri
va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:21, 1 Iunie 2010
In actiunea de recunoastere poate solicita si dreptul la vizita.
Daca tatal tot pierde timpul cu procesul si ar avea avocat angajat asa ar trebui sa procedeze in mod normal...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama careia i s-a furat copilul cu justitia Maria06122013 Maria06122013 Traiesc in America de Nord din ultimii 10 ani. Dintr-o prietenie nesabuita cu o persoana cunoscuta accidental, dupa 1 an si jumatate am facut un copil. El nu ... (vezi toată discuția)
Mama a plecat cu minorul cu acordul obtinut prin ordonanta dar nu s-a mai intors la data stabilita MYK272est MYK272est Buna seara! As dori sa stiu ce poate face un tata in cazul in care fosta sotie a obtinut prin ordonanta presidintiala suplinirea acordului pentru ... (vezi toată discuția)
Copil doar pe numele mamei tatăl vrea drepturi asupra lui Ioanaburca Ioanaburca Buna ziua , am următoare situație , copilul născut în UK dintr-o relație de scurta durată după care eu și tatăl copilului ne-am despărțit și el nu ... (vezi toată discuția)