avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit.
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit.

Buna ziua! Pentru un imobil,teren,autoturism , Directia de venituri ,stabileste un impozit in baza Declaratiei de impunere sub semnatura olografica. S-au stabilit (banuiesc ca e la nivel national ) doua intervale de plata ( 31 martie , 30 septembrie) pentru anul fiscal in curs . Pentru plata integrala pana la data de 31 martie se acorda o bonificatie de 5-10 % in functie de primariile locale.Dupa aceasta data se percep penalitati de intarziere de 0,2%/zi intarziere!!.Un an fiscal incepe la 01 ianuarie si se termina la 31 decembrie , iar dupa aceasta data se pot percepe penalitati de intarziere. Exista baza legala pentru acest abuz din partea primariilor locale?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters115884 , utilizator 15:27, 1 Iunie 2010
Termen de plata a taxelor locale pentru Semestru 1 este 31 martie, iar pentru Semestrul 2 este 30 septembrie. Plata dupa aceste termene atrage dupa sine calcularea majorarilor de intarziere de 0,1 %/zi deaocamdata.
Incepand cu 01.07.2010 cuantumul majorarilor de intarziere la taxe locale se ridica la 2 % calculata pe luna sau fractiune de luna.
Alambicat raspuns , in fapt ati repetat cele enumerate de mine. Astept raspuns la intrebare.Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari taxa impozit flori54 flori54 Buna dimineata! Eu imi plateam mereu impozitul pe casa si teren in perioada cu reducere, adica pana la sf. lunii martie. Anul acesta, pt. ca am fost f ... (vezi toată discuția)
Termen de aplicare penalitati la impozite TudorB TudorB Buna ziua. Sunt cam nelamurit cu impozitele catre primarie - de cand se aplica penalitatile pentru neplata. Astazi am trimis-o pe mama mea sa-mi scoata ... (vezi toată discuția)
Calculare taxe si impozite locale lavylavv lavylavv Buna ziua. As dori si eu daca se poate sa ma informati cu privire la urmatoarele: cum se calculeaza impozitul pe teren extravilan , intravilan si cladiri si ... (vezi toată discuția)