avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Penalizari taxa impozit
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Penalizari taxa impozit

Buna dimineata! Eu imi plateam mereu impozitul pe casa si teren in perioada cu reducere, adica pana la sf. lunii martie. Anul acesta, pt. ca am fost f solicitata financiar nu am putut plati dar, eu am stiu ca, pana prin iunie, platesti impozitul fara reducere dar nu intri in perioada de penalizare. Ieri mi-a spus insa casiera ca, o perioada intermediara nu exista si ca, de fapt, incepand cu data de 1 aprilie, eu platesc penalizari pt. fiecare si de neplata. Mai mult, eu as vrea sa platesc acum doar pe primul semestru, asta inseamna ca si pt. suma aferenta semestrului 2 platesc penalizari inca de la 1 aprilie? Nu e corect! Normal ar fi sa platesi penalizari eventual, incepand cu decembrie anului in curs daca nu chiar cu 1 ianuarie a anului urmator. De ce suntem obligati prin penalitati sa platim statului in avans?Multumesc mult. O zi minunata!
Cel mai recent răspuns: flori54 , utilizator 12:28, 20 Mai 2011
conform codului fiscal, prima transa din impozitul pe imobile si teren se plateste pana pe data de 31 martie.
dupa aceasta data se calculeaza majorari de intarziere in cuantum de 2% pe luna sau fractiune din luna.
e corect, nu e corect, asa spune legea in cazul taxelor si impozitelor locale.
Sa inteleg ca acum platesc penalizari doar pt. suma aferenta semestrului intai ? Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit. ContSters115884 ContSters115884 Buna ziua! Pentru un imobil,teren,autoturism , Directia de venituri ,stabileste un impozit in baza Declaratiei de impunere sub semnatura olografica. S-au ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladiri luciapap luciapap Buna ziua.Am doua chitante: 1.pe care scrie taxa timbru 635=446 446=531 ? 2.impozit pe cladiri 635=446; ... (vezi toată discuția)
Suspendare pfa dangabrielus dangabrielus Buna ziua, sotia are un PFA si urmeaza sa nasca. Cand se face suspendarea acestuia tinand cont ca a intrat deja in concediu medical de sarcina si lauzie? Se ... (vezi toată discuția)