Buna dimineata! Eu imi plateam mereu impozitul pe casa si teren in perioada cu reducere, adica pana la sf. lunii martie. Anul acesta, pt. ca am fost f solicitata financiar nu am putut plati dar, eu am stiu ca, pana prin iunie, platesti impozitul fara reducere dar nu intri in perioada de penalizare. Ieri mi-a spus insa casiera ca, o perioada intermediara nu exista si ca, de fapt, incepand cu data de 1 aprilie, eu platesc penalizari pt. fiecare si de neplata. Mai mult, eu as vrea sa platesc acum doar pe primul semestru, asta inseamna ca si pt. suma aferenta semestrului 2 platesc penalizari inca de la 1 aprilie? Nu e corect! Normal ar fi sa platesi penalizari eventual, incepand cu decembrie anului in curs daca nu chiar cu 1 ianuarie a anului urmator. De ce suntem obligati prin penalitati sa platim statului in avans?Multumesc mult. O zi minunata!
conform codului fiscal, prima transa din impozitul pe imobile si teren se plateste pana pe data de 31 martie.
dupa aceasta data se calculeaza majorari de intarziere in cuantum de 2% pe luna sau fractiune din luna.
e corect, nu e corect, asa spune legea in cazul taxelor si impozitelor locale.
Sa inteleg ca acum platesc penalizari doar pt. suma aferenta semestrului intai ? Multumesc!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Impozit.
ContSters115884
Buna ziua! Pentru un imobil,teren,autoturism , Directia de venituri ,stabileste un impozit in baza Declaratiei de impunere sub semnatura olografica. S-au ... (vezi toată discuția)
Suspendare pfa
dangabrielus
Buna ziua, sotia are un PFA si urmeaza sa nasca. Cand se face suspendarea acestuia tinand cont ca a intrat deja in concediu medical de sarcina si lauzie? Se ... (vezi toată discuția)