SPETA:IN CAZUL IN CARE UN INVINUIT ESTE MINOR 16 ANI NORMAL E OBLIGATORIU SA FIE ASISTAT DE AVOCAT LA ACTELE CARE SE EFECTUEAZA .ISI ALEGE AVOCAT DAR AVOCATUL TOT AMANA PREZENTA SA LA ASCULTAREA PARTII PE CARE O REPREZINTA,SE POATE PUNE UN AVOCAT DIN OFICIU?CA SA NU SE MAI TERGIVERSEZE ANCHETA?E OBLIGATORIU SA FIE ANUNTAT SI AVOC ALES DACA MAMA MINORULUI E DE ACORD CA SA SE FINALIZEZE ANCHETA SA SA PARTICIPE UN AVOCAT DIN OFICIU LA ORGANELE DE POL? INTREBAREA IN SINE E DACA TREB ANUNTAT AVOC ALES PRIN ADRESA CEVA ,SI DAC POATE FI INLOC CU UNU DIN OFICIU DAC NU VINE!MERCI
la avocat se poate renunta oricand....simpla declaratie consemnata de organul de cercetare ca renunta la aparatorul ales si solicita unul din oficiu este de ajuns.....cred eu...logic
Daca aparatorul ales nu se prezinta (fara nici o justificare) sau nu-si asigura substituirea la data la care se efectueaza un act de urmarire penala, atunci se poate desemna avocat din oficiu.
Arestare
zdb
sunt obligat sa dau declaratii daca imi cere politia sau pot cere dreptul la un avocat?
stie cineva unde gasesc drepturile pe care un politist trebuie sa le ... (vezi toată discuția)
Asistenta juridica
Cristiann86
Buna ziua. Tatal meu are o problema cu legea si risca inchisoarea de la 1 la 5 ani. As dori sa il asist in instanta pentru ca el se exprima mai greu si nu vrea ... (vezi toată discuția)