avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort fara acordul partilor!?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort fara acordul partilor!?

Buna seara!

In luna ianuarie am introdus divort de comun acord. La primul termen nu ne-am prezentat niciunul si s-a suspendat. In martie sotul meu a repus procesul de divort, iar la al doilea termen ni s-a mai dat un timp de gandire pana in iunie.
Eu il iubesc pe sotul meu si nu imi doresc divortul. Sotul meu spune ca ma iubeste, dar isidoreste foarte mult divortul. Nu mai locuim impreuna acum.
Ce se poate intampla daca nu ma prezint la procesul din iunie ? Sau ce se intampla daca ma prezint si spun ca nu doresc divort?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mariuca_25 , utilizator 00:41, 31 Mai 2010
Daca spuneti ca va iubiti amandoi, mergeti
in fata instantei pentru termenul din iunie
si spuneti ca v-ati impacat.
In dosarele de divort partile se pot
impaca oricand pe parcursul judecarii dosarului
Cred ca nu m-am facut inteleasa. Desi ne iubim, el isi doreste sa divortam. Aici este problema. :(
atunci divortati! care este problema?
Daca nu sunteti de acord cu divortul introdus doar de sot, puteti sa declarati asta in fata instantei. Problema e ca veti obtine doar amanarea finalului, pt ca de obicei unul dintre soti nu doreste divortul, aceasta este procedura de drept comun.
Procedura prin acordul ambilor soti este una derogatorie ( speciala, numai pt cazuri in care exista acest acord).

Daca imi permiteti o parere personala, puteti incerca amanarea termenelor si sa propuneti probe, sa ridicati exceptii etc. ( va indruma avocatul) si intre timp, poate ca sotul isi va reveni la dorinta de a ramane casatoriti. Mai trece timpul, cine stie...sau poate veti avea o relatie implinita si fericita divortati. Poate casatoria il inchisteaza prea tare pe sotul dvs., care de fapt va iubeste si nu avea nevoie de actul de casatorie pt a trai alaturi de dvs. in continuare.
indiferent daca vreai sau nu instanta tot va divorteaza daca sunt motive.

Alte discuții în legătură

Situatii in caz de divort mihali mihali Buna seara, 1.As dori sa stiu, in cazul unui divort (de comun acord sau nu), care este de obicei primul termen dat de instanta? Este acelasi in toate ... (vezi toată discuția)
Daca nu vreau sa divortez? cami13 cami13 Sotul meu vrea sa divorteze si eu nu sunt deacord. Nu vreau sa merg la notar, iar in aceste conditii daca el intenteaza actiune de divort la tribunal eu ce pot ... (vezi toată discuția)
Doua dosare divort - conexare, probe 147369 147369 As dori sa stiu daca doi sotii divorteaza si unul a bagat divort cu un termen de proces celalalt poate baga si el divort cu un alt termen de divort? Stiu ca ... (vezi toată discuția)