avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Doua dosare divort - conexare, probe
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Doua dosare divort - conexare, probe

As dori sa stiu daca doi sotii divorteaza si unul a bagat divort cu un termen de proces celalalt poate baga si el divort cu un alt termen de divort?
Stiu ca actul de casatorie trebuie in original,nu?
Cum eu l-am depus la tribunal ea cu a putut sa bage divort?


Multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:24, 7 Septembrie 2012
E posibil ca partile sa deschida doua procese, unul impotriva celuilalt (nu numai in materia divortului, ci in toate cazurile), dar la primul termen de judecata al celui de al doilea proces cel care a introdus primul actiunea va invoca exceptia de litispendenta, astfel ca ramane in stare de judecata numai primul proces introdus.
In privinta documentelor, sotia putea introduce cererea de divort pe baza unor copii ale documentelor.
In cazul in care eu o acuz de "mama denaturata" ex:am prins-o cu mesaje in telefon de la altii barbati,intalniri cu acestia iar acum ea deja se intalneste cu altcineva care ar fi probele care se iau in considerare la proces sa dovedesc ca aceasta a facut adulter si relatii extraconjugale?
Daca angajaz un detectiv si sa obtin poze,inregistrari cu ea acestea pot fi luate ca probe in proces?
Daca partile au formulat cereri de divort in 2 dosare separate, atunci dosarele se vor conexa intrunul singur, la dosarul mai intai introdus si care are un numar mai mic de inregistrare.

Putea fi introdusa cererea de divort cu un duplicat al certif de casatorie obtinut de la starea civila.

In privinta probelor puteti folosi atat probe extrajudiciare (detectiv) cat si judiciare, adica administrate in fata instantei de judecata.

Numai ca aceste probe nu stiu daca va vor ajuta sa dobediti ca este o mama denaturata, ci cel mai probabil ca nu este o sotie model.
Pot sa nu aiba nicio legatura relatiile extraconjugale cu calitatea de mama.

Cu acele probe puteti eventual obtine desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotiei, dar nu cred ca veti obtine o custodie exclusiva asupra copilului.
In cazul in care eu sau ea se hotaraste sa anuleze cererea de divort si vrea sa se impacu cu celalalt dar acela nu vrea cum se procedeaza?
Casatoria nu se mai poate desface daca unul dintre sotii nu este de acord si nu semneaza actul sau sentinta de divort si doreste impacarea?
Daca unul dintre soti doreste impacarea si celalat nu, atunci procesul de divort va continua si sentinta va fi pronuntata nu printr-un eventual acord al partilor ci prin desfacerea casatoriei din culpa uneia dintre parti/culpa comuna insa stabilita in urma administrarii unui probatoriu specific.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort summergiulia summergiulia Sunt casatorita din anul 1990,in anul 1994 in luna aprilie am dat nastere unui copil.Din luna martie a aceluiasi an,inainte de nasterea copilului,sotul meu a ... (vezi toată discuția)
Divort avantaje mirelba mirelba Buna ziua,as avea o intrebare:intr-un eventual proces de divort ar fi mai avantajat cel care depune primul actiunea sau nu are nici o relevanta? Sa astepte sa ... (vezi toată discuția)
Adulter gabriel-dorin gabriel-dorin sotia mea vrea sa divorteze si ma acuza de adulter,pe buna dreptate.va rog mult sa-mi spuneti ce atrage dupa sine acest motiv de divort?mentionez faptul ca ... (vezi toată discuția)