avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... daca nu vreau sa divortez?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

daca nu vreau sa divortez?

Sotul meu vrea sa divorteze si eu nu sunt deacord. Nu vreau sa merg la notar, iar in aceste conditii daca el intenteaza actiune de divort la tribunal eu ce pot sa fac ca sa refuz ? Va multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:53, 6 Mai 2012
Daca se ajunge la instanta si adice dovezi in sustinerea cererii de divort, nu mai are mare importanta refuzul dvs. de a divorta amiabil, judecatoria se va pronunta oricum.
Dar, cum spuneam, va trebui sa dovedeasca cele solicitate cu probe (martori, acte, interogatoriu...).
Mai problema ar fi daca aveti si copii minori.
Eu nu inteleg ceva...de ce ai dori sa mai stai langa un om care nu mai vrea sa stea cu tine???
Daca se va ajunge in instanta,va reusi pana la urma sa divorteze.Am vazut ca acum se divorteaza mult mai usor decat inainte.Eu am divortat in 2 termene...de fapt la al doilea termen,care a fost stabilit la o saptamana de la primul,s-a si pronuntat divortul...si am si un copil minor.
Practica instantelor este de a pronunta o hotarare de admitere a cererii si de desfacere a casatoriei, chiar daca unul dintre soti nu este de acord sa divorteze.

Personal, mi se pare o practica normala, bazata pe principiul:" Dragoste cu forta nu se poate".

Exact cum spunea si userul de mai sus: " de ce ai mai dori sa stai langa un om care nu mai vrea sa stea langa tine" ????

Faptul ca exista copii minor din casatorie nu inseamna ca nu se poate desface casatoria.
Si daca nu doriti sa divortati este mai bine sa aveti doar un sot cu "numele"?
Oricum va divorta, daca asta doreste,fie ca spuneti da sau nu,chiar daca ajungeti la tribunal si dureaza 3-4 infatisari. Nu il puteti tine "legat".
Da, in prezent se poate divorta mult mai usor decat in trecut.
Ii vor trebui probe de vinovatie din partea dvs.
Are la dispozitie si varianta sa isi invoce propria culpa in conditiile legale actuale legislative.

Daca insa credeti ca il puteti convinge sa va impacati si sa continuati casatoria puteti spune la instanta ca nu sunteti de acord cu divortul si sa cereti un termen pentru a va angaja avocat.
Veti obtine o amanare in plus si timp in care sa va ganditi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate judeca un divort amiabil in lipsa uneia/ambelor parti? doru anghel doru anghel Eu si sotia vrem sa divortam pe cale amiabilala la judecatorie. (vrem la judecatorie pt ca e mai ieftin) dar, mai ales ea, se invoieste greu de la serviciu ... (vezi toată discuția)
Divort fara acordul partilor lazar antonela lazar antonela As avea si eu o intrebare. In cazul in care sotia a parasit domiciliul conjugal impreuna cu un minor de aproape 3 ani si intenteaza divort fara acordul sotului ... (vezi toată discuția)
Divort anairam2807 anairam2807 cum se poate divorta la notar prin cea mai simpla cale si cea mai ieftina pentru a nu mai avea grad de rudenie cu sotul deoarece am probleme la serviciu. (vezi toată discuția)