As avea si eu o intrebare. In cazul in care sotia a parasit domiciliul conjugal impreuna cu un minor de aproape 3 ani si intenteaza divort fara acordul sotului instanta poate desface casatoria chiar daca sotul nu e de acord cu divortul? Mentionez ca sotia nu a fost maltratata fizic sau verbal, ea motivand plecarea prin disparitia sentimentului de dragoste si a lipsei de comunicare in familie
Chiar daca sotul nu este de acord cu divortul, daca din probele ce se vor administra instanta va ajunge la concluzia ca acea casatorie nu mai poaste continua, va pronunta divortul.
Din redactarea cererii putem deduce ca sotia doreste un divort civilizat, dar daca dvs. nu doriti acest lucru, va trebui sa probati ca sotia nu are motive temeinice sa va paraseasca. Dar, faptul ca ea nu mai are sentimente de afectiune pentru dvs. ar trebui sa va dea de gandit.
Conform legii ea trebuie sa arate motivele temeinice si sa dovedeasca culpa dvs.
Daca nu aveti culpa si nu o dovedeste din moment ce nu sunteti de acord cu desfacerea casatoriei instanta poate sa-i respinga divortul.
Vedeti ca ar fi bine sa stabiliti si un program de vizitare cu minorul daca tot o sa va judecati si in caul in care veti fi de acord cu divortul.Este bine sa procedati in acest proces asa intrucat ulterior veti avea probleme.
In acest sens ar fi bine sa va angajati si un avocat pentru a reusi sa cadeti la intelegere si cu privire la minor.
Sincer, eu nu as dori sa se ajunga acolo.
Si motivul pentru care nu as fi de acord cu divortul nu e faptul ca vreau s-o incurc ci faptul ca doresc sa mai salvez ceva daca mai e macar o farama cat de mica de salvat.
Parerea mea e ca copilul trebuie sa aiba langa el ambii parinti.
De aceea ma lupt. Stiu ca am facut greseli dar si ea a facut, Nu vreau sa o incriminez dar sincer nu cred ca sunt cel mai rau om de pe fata pamantului
M-am luptat pentru casa si familie si poate tocmai din aceasta lupta pentru bunastare s-a ajuns unde s-a ajuns.
Oricum o sa tin foarte mare cont de sfaturile dumneavoastra si inca o data va multumesc din suflet