avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Respingerea actiunii de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Respingerea actiunii de divort

Buna ziua,
In ce conditii se poate ajunge la respingerea actiunii de divort pentru soti care au trait impreuna 12 ani pana la momentul introducerii actiunii si au impreuna 2 minori (1 si 5 ani).
Unul din soti nu este de acord cu divortul, in ce fel trebuie sa isi sustina cauza pentru a duce la respingeea actiunii?
Cel mai recent răspuns: N_&_K_43 , utilizator 01:18, 27 Ianuarie 2011
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu depinde prea mult de el, depinde de reclamant in cea mai mare masura...
Mergeti la un avocat sa va explice.

Dar, stiti vorba aia, dragoste cu de-a sila... nu se cheama casnicie, ci viol... :(
Ultima modificare: Luni, 13 Octombrie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat
AVLIL,

Nu stiu daca suna desuet, dar pun pe primul loc interesul minorilor, care au nevoie de sprijinul ambilor parinti.
Am ridicat problema in conditiile in care nu exista motive clare de divort, ca cele stipulate in lege.
Din partea paratului exista numai buna intentie de a creste minorii impreuna.
Am citit alte raspunsuri ale dumneavoastra in pe care le-as rezuma "doar cine nu are avocat bun nu poate divorta". Chiar in aceste conditii, cat se poate prelungi sentinta (in scopul de a castiga timp pentru o eventuala reconciliere).
Banuiesc ca exista numeroase exemple pornite cu introducerea actiunii si incheiate cu impacarea partilor, iar timpul poate fi un fator facilitator.

Multumesc,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
calinpuiu a scris:

Buna ziua,
In ce conditii se poate ajunge la respingerea actiunii de divort


In multe conditii care depind de situatia de fapt din acea casnicie. Dar noi nu o cunoastem. Asa ca nu avem cum sa va raspundem. Si banuiesc ca nu aveti de gand sa spalati rufele in public, cum zice romanul, ca sa ne puteti povesti aici verzi si uscate, asa ca solutia data de AVLIL e cea mai buna - aceea de a discuta cu un avocat in conditii de confidentialitate.
calinpuiu a scris:

Buna ziua,
In ce conditii se poate ajunge la respingerea actiunii de divort pentru soti care au trait impreuna 12 ani pana la momentul introducerii actiunii si au impreuna 2 minori (1 si 5 ani).
Unul din soti nu este de acord cu divortul, in ce fel trebuie sa isi sustina cauza pentru a duce la respingeea actiunii?


1. Si eu opinez in sensul celor sustinute de colegele avocate.Confidentialitatea este necesara si va trebui sa consultati un avocat intr-un mediu privat..

2. Procesul se poate intinde pe o durata indelungata si este posibil ca la unul din termene sa nu vina celalat sot.
Ar putea fi o varianta utila pt dvs in sensul respingerii actiunii de divort.;)

avocat Claudiu Lascoschi
Si care ar fi varianta aia, Claudiu? Ca eu gasesc mai multe doar ca, sincer, nu stiu cat se aplica pentru ca nu stiu situatia reala in intregime.

Domnule, nu stiu ce inseamna pentru dv. ca nu exista motive ca cele legale, legea nu le enumera limitativ, motiv poate fi orice. Orice motiv din care un om simte ca nu mai poate sta cu celalalt e, azi, motiv de divort. Chiar daca acest Cod al familiei e comunist si, pe alocuri, desuet... nu inseamna ca judecatorii nu sunt mai actuali.
Avand libertatea de a hotari in conformitate cu legea si propria constiinta, consider ca e normal ca aceste motive intemeiate cerute de lege sa fie intemeiate in conformitate cu timpurile.
Legea nu da niciun motiv, ce motive crdeti dv. ca cere legea?

In ceea ce priveste divortul, ma indoiesc de faptul ca un om care vrea sa divorteze nu poate. E nevoie de avocat uneori pentru ca e greu de inteles procedura juridica din cauza careia, nu o data, s-au respins actiuni de divort... Alteori e nevoie doar de o consultatie juridica... dupa caz si client...

Dar pana la urma, ce anume doriti: sa fie respinsa actiunea sau sa se prelungeasca procesul, ca ati cerut doua lucruri diferite in doua mesaje distincte?...

Cat priveste legea, ea spune ca sprijinul parintilor poate fi avut si in cazul in care ei sunt divortati... Asa ca, gandind in ritm cu legea, nici eu nu vad ce bine le-ar face copiilor doi parinti care sa stea impreuna, nefericiti.
Daca sotia dv. are avocat deja, va trebuie unul, oricum.

Va doresc numai fericire!
Ultima modificare: Marți, 14 Octombrie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Vreau sa divortez! Doriana Poposcu Doriana Poposcu Casatorita de 13 ani am un copil de 9 ani si de 1 an pur si simplu am fugit de acasa datorita sotului meu care nu era violent fizic dar era extrem de gelos nu ... (vezi toată discuția)
Divort nanum nanum am si eu o problema si am nevoie de sfaturile d-voastra. sunt casatorita de 20 de ani si am si un copil minor . datorita neintelegerilor sotul meu a introdus ... (vezi toată discuția)
Prezenta obligatorie a partilor in procesul de divort. prezenta ... catinf catinf Prezenta obligatorie a partilor in procesul de divort. Prezenta este obligatorie la toate termenele? Care este sanctiunea lipsei la unul din termene? In cazul ... (vezi toată discuția)