avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DE CE NU-MI ACORDA DIVORTUL JUDECATORUL?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DE CE NU-MI ACORDA DIVORTUL JUDECATORUL?

SUNT CASATORIT DE 18 ANI, AM DOUA FETITE, UNA DE 18 ANI SI UNA DE 15 ANI. AM INTENTAT DIVORT,DAR JUDECATORUL MI-A RESPINS ACTIUNEA PT CA, ZICE EL NU SUNT MOTIVE SUFICIENTE PT DESFACEREA CASATORIEI. DIN PRIMAVARA ACESTUI AN AM PLECAT DE ACASA SI STAU CU ALTCINEVA CU CARE DORESC SA-MI REFAC VIATA. IN ACTIUNEA PE CARE AM INTENTAT-O NU AM DORIT CA SA NE TIGANIM SI SA NE REPROSAM LUCRURI CARE S-AU INTAMPLAT IN FAMILIE, ASA CUM SE OBISNUIESTE LA ORICE DIVORT. AM SPUS JUDECATORULUI CA NU O MAI DORESC CA FEMEIE,LOCUIESC SI DORESC SA-MI REFAC VIATA CU ALTA FEMEIE, AM FOST DE ACORD CA FICELE MELE SA LOCUIASCA CU MAMA LOR SI SA LE PLETESC PENSIA ALIMENTARA CARE LI SE CUVINE. TOTUL AM DORIT SA FIE PE CALE PASNICA SI AMIABILA, SA NU NE ACUZAM RECIPROC. INCA ACTUALA SOTIE NU ESTE DE ACORD CU DIVORTUL,DAR NU PT A DORI SA NE SALVAM CASNICIA CI DOAR CA EU SA NU FIU LIBER SI SA NU-MI REFAC VIATA. A INTORS PARINTII SI FRATII MEI IMPOTRIVA MEA,CU TOATE CA O LAS SA LOCUIASCA LA DOMICILIUL CONJUGAL, CARE ESTE CASA MEA PARINTEASCA, NU AM PRETENTIE LA NIMIC. JUDECATORUL, CUM AM MAI SPUS, NU MI-A ACORDAT DIVORTUL, CARE DUREAZA DE UN AN SI DOAR CU 3 INFATISARI. CE SI CUM AR TREBUI SA FAC IN SITUATIA DE FATA CA SA MI SE ACORDE DIVORTUL SI SA SE TERMINE TOTUL CAT MAI REPEDE?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:56, 20 Decembrie 2010
Daca nu v-ati dovedit actiunea de divort e normal sa o respinga.
Daca va angajati avocat ati fi fost divortat.
Judecatorul este suveran in decizia sa. Numai el poate spune de ce anume nu se pronunta in finalizarea cauzei. Probabil, considera ca motivele invocate de dvs sunt insuficiente pentru desfacerea acestei casatorii. In aceste circumstante, dvs, nu prea aveti alternativa de a grabi finalizarea procesului cu solutia pe care v-o doriti. Nu aveti altceva de facut decat sa asteptati pronuntarea sentintei si pana atunci sa continuati concubinajul de care vorbeati :">
Pentru un barbat este mult mai greu sa divorteze...
Pentru femei judecatorii mai si cred...
Daca actiunea a fost respinsa, va trebui sa o luati de la capat, adica sa depuneti o alta actiune de divort.
O casatorie este desfacuta numai daca exista motive temeinice, respectiv daca reclamantul dovedeste ca relatiile dintre soti sunt grav si iremediabil vatamate si astfel convietuirea nu mai poate continua.
Iar motivele de divort se probeaza cu inscrisuri si martori.
Am spus daca a fost respinsa , pentru ca nu e clar din ce spuneti daca s-a pronuntat sau nu hotararea, dvs. spuneti doar" nu mi-a acordat divortul".
Angajati avocat daca actiunea a fost respinsa.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Decembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
@ ovidiucapota trebuie sa intelegeti ca indiferent cum este privita casatoria, fie ca o institutie de natura mixta, fie ca un contract se aplica cateva reguli de bun simt:
- ceea ce s-a facut prin acordul partilor se poate desface tot prin acord fie, daca nu exista acord, pentru cauze autorizate de lege;
- cel care invoca o cauza pentru desfacerea casatoriei nu-si poate invoca propria vina pentru ca atunci ar fi banal de ocolit problema de mai sus; imprejurarea ca adulterul a fost scos din Codul penal (nici n-avea ce sa caute pe acolo!) si s-a banalizat nu inseamna ca intre timp ar fi devenit moral; adulterul e tot imoral si nu-l poti invoca pentru a cere desfacerea casatoriei
- cand e vorba despre copii minori legea le acorda (indirect) un drept pentru pastrarea vietii de familie, chiar daca prin aceasta ii defavorizeaza pe parintii care vor sa-si "refaca viata" (ufff, ce expresie groaznica!).

Asadar, fie dovediti ca aveati motive serioase sa va parasiti familia ca sa incepeti sa va "refaceti viata" fie acceptati ca doar sotia poate cere cand si daca doreste divortul.

Alte discuții în legătură

Divort in lipsa paratului VIOLETTUTZA VIOLETTUTZA vreau sa divortez de sotul meu,insa el nu vrea.se poate? (vezi toată discuția)
Motiv divort Catalinaand_30 Catalinaand_30 Buna seara. O mare rugaminte. Ce motiv as putea invoca pentru un divort cat mai amiabil, in conditiile in care sotul meu nu este dispus sa accepte inaintarea ... (vezi toată discuția)
Adulter gabriel-dorin gabriel-dorin sotia mea vrea sa divorteze si ma acuza de adulter,pe buna dreptate.va rog mult sa-mi spuneti ce atrage dupa sine acest motiv de divort?mentionez faptul ca ... (vezi toată discuția)