Dra AVLIL mesajul dvs se caracterizeaza prin lipsa de logica si de suport legal deoarece la intrebarea
Minorul trebuie sa calatoreasca cu pasaport. Fiind nascut in Italia nu poate avea pasaport italian?
dvs ati raspuns
Ba da, in mod evident ca da...
Aflati cu acest prilej ca legea italiana acorda cetatenie tinerilor nascuti pe teritoriul Peninsulei numai dupa implinirea varstei de 18 ani si in conditiile in care acestia au avut cel putin 10 ani domiciliul in Italia. (este vorba evident despre copii ai caror parinti nu sunt cetateni italieni)
In alta ordine de idei raspunsul meu pentru user dateaza din data de 31 mai si nu este editat.
Ati avut la dispozitie aproape o luna sa il cititi si sa il intelegeti dar, se pare, ca nu ati reusit.
Nu am spus nicaieri ca minorii nascuti in strainatate pot intra in Romania numai pe baza certificatului de nastere emis de autoritatile statului respectiv ori eliberat de misiunile diplomatice ori oficiile consulare ale Romaniei.
Va asigur ca stiu foarte bine ce se poate face cu un certificat de nastere si ce nu se poate pentru ca, inainte sa devin avocat, am lucrat 10 ani in diverse puncte de trecere a frontierei (aeroportuare, rutiere, feroviare si maritime) numai in functii de conducere.
Diferenta dintre noi este ca dvs presupuneti cam cum se solutioneaza astfel de situatii la frontiera pe cand eu m-am confruntat cu ele si le-am rezolvat efectiv.