Buna ziua, ajutati-ma va rog sa scap o dat apentru totdeauna de o problema care a devenit forte suparatoare. Acum cativa ani s-au facut niste cumparaturi in rate (aparatura electronica) de la un magazin care a fost ulterior desfiintat (Teknosa era numele magazinului). La cumparare ni s-a mai spus ca la pretul de raft era incorporata i dobanda, in consecinta pretul de la raft era pretul total care urma sa fie returnat. Pentru plata ratelor ni s-a inmanat un card pe care tb pusa lunar rata. A fost platita toata suma integral conform calculelor noastre.
problema este ca, la inceputul anului am fost sunati sa ni se spuna ca ar mai fi de plata nu stiu ce suma din cauza faptului ca respectivul card a fost purtator de dobanda si ca daca am mai plati 300 lei noi ar fi reesalonata datoria, acum suntem sunati zilnic, inclusiv vecinii (e un fel de hartuire) si ni s-a comunicat ca suma restanta ar fi ajuns la 2000 lei noi.
Intrebarea mea este: care sunt pasii pentru a-i face sa fie reesalonate ratele, dar nu pe vorbe goale la telefon. Vreau cu hartii stampilate, parafate si semnate de cei idreptatiti - exact cum se face la banca.
Va multumesc pentu timpul acordat si astept solutii.
ar trebui sa existe un contract in care sa se stipuleze clar cat e dobanda, care e data scadentei lunare si de cat e dobanda cand se depaseste data scadenta, altfel fiecare poate sa pretinda orice. ar trebui sa va comunice in scris de unde rezulta suma de 2000, nu doar s-o solicite.
mai conteaza si dupa cat timp va solicita aceasta suma