avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Care sunt capcanele posibile in cazul unui credit fara ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Care sunt capcanele posibile in cazul unui credit fara dobanda?

Intrand azi in magazinul Axx am vazut o reclama despre un posibilitatea de a cumpara pe credit in 12 rate fara dobanda. Cand m-am interesat am aflat ca aceste credite sunt oferite de banci dar ca mai exista posbilitatea ca magazinul Axx sa imi ofere un credit platibil in 10 rate fara dobanda.

Cum nu mi se pare firesc ca o banca ce traieste din dobanzi sa ofere bani gratis va rog sa imi spuneti care ar putea fi capcanele unui astfel de contract.
Multumiri anticipate pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 22:58, 13 Aprilie 2012
Atunci cand ve-ti studia contractul de credit fara dobanda, sigur dvs. ve-ti depista capcanele!
Pot fi foarte multe, sau una singura si buna.
Capcanele pot fi multe, insa pentru a le sti trebuie vazut contractul. Fiind vorba de sume mai mici (maxim cateva mii de lei), poate acele dobanzi sunt mascate in comisioanele de acordare/intretinere a contului. De multe ori comisioanele sunt mai mari decat dobanda lunara efectiva.
Da, si eu cred ca capcanele se afla in comisioane.

Poate exista si posibilitatea ca pretul sa fie mai mare si sa fie acoperita dobanda in pret.
Adica nu exista dobanda dar poate exista...
Pt rate direct la magazin, trebuie sa solicitati un card de la un IFn cu care are magazinul incheiat acord, taxa de emitere e 45 lei si comision lunar de administrare 4 lei.
Pentru cardurile de cumparaturi aveti aceasta facilitate sa platiti fara dobanda, avataje sunt pt toate partile, dvs cumparati in rate, magazinul isi vinde marfa, banca va ia comision de administrare anual, va mai taxeaza cu cate un banut pt interogare sold, emitere extras si din cand in cand macar, va mai prinde si pentru a plati dobanda daca depasiti data scadenta

Multumesc mult pentru raspunsuri.
Eu nu ma gandisem sa adun comisioanele si sa vad ce rezulta.
In privinta pretului am verificat deja si e normal, dar unele zvonuri spun va preturile la calculatoare desktop vor scadea si este posibil sa faca in felul acesta reducere mai mica vanzand inaintea altora.

Alte discuții în legătură

Comisioane bancare abuzive oana.bj oana.bj Buna ziua, Am un credit ipotecar la care platesc un comision de administrare cont in valoare de 300 de CHF pe luna. Acest comision depaseste 30% din rata ... (vezi toată discuția)
Probleme cu bancile - comision de urmarire riscuri Florenta30 Florenta30 Buna ziua, va rog sa ma indrumati/sfatuiti daca se poate face ceva in urmatoarea speta: in anul 2008 am contractat un credit bancar pt nevoi personale in suma ... (vezi toată discuția)
Probleme grave cu banca ecarmenionescu ecarmenionescu Buna ziua! Va cer sfatul cu privire la o situatie ivita acum aproape 10 ani in [b]decembrie 2005[/b], cand pentru a-mi achizitiona un laptop de la Altex, am ... (vezi toată discuția)