avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Comisioane bancare abuzive
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Comisioane bancare abuzive

Buna ziua,

Am un credit ipotecar la care platesc un comision de administrare cont in valoare de 300 de CHF pe luna. Acest comision depaseste 30% din rata lunara.
Au drepul legal sa ia un comision atat de mare? Sunt constienta de faptul ca acest comision este impachetat ca si dobanda de altfel.
Ajutati-ma si pe mine cu niste sfaturi, banca nici nu a vrut sa stea de vorba cu mine, sunt in imposibilitate de a mai plati creditul din cauza cresterii cursului.

Mulumesc
Cum este definit in contract acest "comision de administrare cont"? Are acelasi cuantum de la inceputul contractului sau a fost majorat pe parcurs?La ce data a fost incheiat contractul?
La banca este bine sa va adresati in scris pentru ca sunt obligati sa va raspunda.
Comisioanele alea sunt oricum abuzive pentru simplul motiv ca exista. Comision de administrate card, cont, etc. Da' ce, vine tanti de la banca sa imi stearga cardul de praf ? Sau sa-mi numere zilnic sumele din conturi ? Astia ne pacalesc cu nustiu ce dobanzi, dar de fapt iesim in gaura ca ne retin j'de comisionae pe tot ce se poate. Majoritatea banilor asa ii fac astia...din nimic.
Comisioanele ar trebui declarate ilegale.
ca si cum dupa ce platim unui negustor pretul de raft (care contine un adaos comercial, cat cuprinde) al unui pachet de tigari, ne mai cere si un comision de administrare a pravaliei, unu' pt contabil, unu' pt paznic, unu' pt chirie, unu' pt ala de i le transporta si baga in pravalie, unu' pt ca are si el de dat o rata la banca (sic!) :)):)):)) ,unu' pt sapunurile de la toaleta si ce mai e p-acolo... si tot asa... si tot asaaaa...pana-l doare gura si i se termina pixu'. :))
si uite asa ajungem de la pret 10lei/pachet tigari la total 45lei/pachet tigari:O
dar ne asigura ca pretul tigarilor (10lei/pachet tigari) e neschimbat. vaiiiiiiiiiiiii:stunned::stunned::stunned:

smecherii, smecherii... pe care ne-am obisnuit (ni s-a sugerat) sa la numim "abuzuri":rolleyes:... si sa ne indreptam catre opc... cred ca au alta natura, si nu e de opcB-)
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2010
ContSters123067, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision de administrare pentru credit bancar perceput abuziv !!! vicky boy vicky boy Buna ziua. Cu un an in urma am incheiat un credit ipotecar cu o banca pentru cumpararea unei locuinte, credit pe care trebuie sa il rambursez in 40 de ani ... (vezi toată discuția)
Imprumut cu dobanda mare davioforce davioforce buna seara,acum 6 ani am achizitionat in rate un sistem de calcul de la [EDITAT] printr-un sistem de rate cu cardul EFG RETAIL,am terminat de platit ratele la ... (vezi toată discuția)
Banca refuza sa inchida un cont de salariu ValentinC79 ValentinC79 In urma unei neintelegeri, banca mi-a pus un comision aiurea pentru care am facut plangere la ANPC, am castigat si banii mi-au fost restituiti. Odata cu ... (vezi toată discuția)