avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Banca refuza sa inchida un cont de salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Banca refuza sa inchida un cont de salariu

In urma unei neintelegeri, banca mi-a pus un comision aiurea pentru care am facut plangere la ANPC, am castigat si banii mi-au fost restituiti.
Odata cu plangerea si dupa, am cerut si inchiderea contului (scris pe mail, telefonic si verbal in agentie), dar banca nu vrea sa il inchida. Mereu gaseste cate o scuza. Ba ca trebuie sa ma prezint la o agentie, ba ca am de achitat comisioane pe care le-au pus, cu toate ca i-am instintat ca nu mai folosesc contul si il vreau inchis.
Cum pot sa scap de minunatii astia, ca au inceput sa ma sune sa-mi aminteasca ca le datorez bani.
Precizez ca mi-au pus comisioanele dupa ce am cerut inchiderea CONTULUI, nu cardului.
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2022
ValentinC79, utilizator
Cel mai recent răspuns: ValentinC79 , utilizator 20:23, 13 Septembrie 2022

Motivul primei sesizari catre ANPC a fost pentru taxarea cu 25 lei administrare card, in conditiile in care am pachetul "zero tot" si am respectat toate conditiile impuse de banca pentru a beneficia de acest pachet. Am mers intr-o agentie unde pur si simplu tanti a ras de mine cand am cerut sa-mi restituie acea suma. Tot atunci am cerut sa-mi scot toti banii din cont si sa il inchida cu tot cu card, dar mi-a spus ca nu se poate,ca suma este mare si trebuie sa fac cerere telefonica pt marire plafon retragere. Am cerut marirea plafonului, si in 2 zile am reusit sa scot toata suma, apoi am cerut sa-mi restituie cei 25 lei si sa inchida contul(telefonic si pe mail). Cei din callcenter au spus ca nu ma pot ajuta cu nimic, iar la sesizarea online am primit un mail ca au luat la cunostinta, si ca trebuie sa merg iar in agentie sa se faca misto pe seama mea.
Cand am vazut ca nu se poate rezolva amiabil, am facut sesizarea cu specificatia ca-mi vreau cei 25 lei si totodata sa inchida contul, deoarece consider ca nu au respectat conditiile din contract, deci contractul este nul din punctul meu de vedere.
Mi-au oferit 100 lei voucer emag sa-mi retrag plngerea, dar nu am retras nimic.
In cateva zile am primit raspuns de la ANPC ca banca imi va restitui banii, si asa s-a si intamplat, doar ca nu mi-au inchis si contul.
Am sunat la banca sa-l inchida, dar dupa o convorbire de peste o ora (din care 45 min am asteptat sa ma preia un operator), au spus ca nu se poate inchide doar intr-o agentie.
Am facut o cerere online din aplicatia bancii la care bine inteles ca mi-au raspuns formal ca nu se poate.
O perioada de vreo 2 luni nu i-am mai bagat in seama, pana cand am fost sunat sa ma atentioneze ca datorez o anumita suma.
Am mers la o agentie si mi-au spus ca este vorba de comisioane de administrare cont, si ca daca nu le platesc nu imi inchid contul.
Daca ei au incalcat termenii din contract, acel contract mai este valabil?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiderea contului - fals in acte cosmin311 cosmin311 Buna ziua! Eu cand eram student la master luam bursa de la facultate pe card. Card-ul pe care l-am primit este de la BRD Calderon. In primul an de master ... (vezi toată discuția)
Comisioane cristinutz09 cristinutz09 Buna seara, si imi cer scuze de deranj, apelez la dumneavoastra, neobisnuit cu astfel de situatii, caut un pic de ajutor. Mentionez ca am doua carduri la o ... (vezi toată discuția)
Inchidere card (si cont) brd student ContSters87133 ContSters87133 Pe 25.07.2016 am inchis cardul de student la o sucursala BRD(cea care imi emisese cardul, o denumesc eu Sucursala 1) si mi-au spus sa revin(la orice ... (vezi toată discuția)