avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... studii superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

studii superioare

buna ziua,

am absolvit facultatea in 2005 si de curand am fost la un interviu la care mi s-a oferit un salariu de 800 roni #-o. care este salariu minim la cei cu studii superioare?

va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:03, 31 Mai 2010
2 * salariu minim pe economie, adica 2 * 600, 1200 lei ( BRUT )
daca functia pentru care ati fost la interviu necesita superioare atunci salariul minim este de 1200 lei, in schimb daca pt exercitarea aceastei functii nu sunt necesare studii superioare atunci salariul este minimum pe economie - 600 lei chiar daca persoana care ocupa functia respectiv are studii suuperioare.
Postul pentru care v/ati prezentat la interviu necesita studii superioare? Nu este suficient sa aveti studii superioare daca pentru postul respectiv sunt necesare doar studii medii. Vedeti art. 40 din CCM la nivel national:
"Se stabilesc următorii coeficienţi minimi de ierarhizare, pentru următoarele categorii de salariaţi [....]
d) personal încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este cea de studii superioare =2. "
postul era pt operator calculator...

va multumesc tuturor pt raspunsuri.

o zi buna!
gianina stanescu a scris:

postul era pt operator calculator...

va multumesc tuturor pt raspunsuri.

o zi buna!

In acest caz, salariul minim este de 720 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grila de salarizare miki.mihaela2006 miki.mihaela2006 Grila de salarizare cuprinde salariile tarifare de incadrare din statele de plata sau sunt cele la care se aplica coeficientii minimi de ierarhizare plus ... (vezi toată discuția)
Salariu minim brut anachriss anachriss care este salariul minim brut care trebuie acordat unui absolvent de studii superioare?precizez ca angajatul va lucra in alt domeniu decat in cel pe care l-a ... (vezi toată discuția)
Salariu minim pe economie persoane studii superioare irinacirjaleanu irinacirjaleanu Am fost la un interviu si mi s-a spus ca pentru inceput mi se va da un sal.minim pe econ de 900 si ceva ron...as vrea sa stiu daca legea face diferenta intre ... (vezi toată discuția)