avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

Am un copil dar nu sunt casatorit cu mama lui.Copilul e trecut pe numele meu .daca ea pleaca din casa tot cu copil fara sa imi zica nimica pot face reclamatie la politie ptr rapire ??
multumesc anticipat si multumesc si ptr raspunsurile anterioare
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 08:36, 1 Iunie 2010
buna ziua .
nu puteti face planegere pt. rapire in acest caz.
puteti solicita in instanta incredintarea minorului spre crestere si educare.
daca instanta vi-l acorda dvs.,printr-o hotarare definitiva si irevocabila, mama minorului nu va putea sa plece din tara fara a avea acordul dvs. pt a-l lua cu dansa pe minor . de asmenea va beneficia doar de un program de vizitare a minorului, daca -l ca solicita .
Nu puteti face plangere la politie pentru rapire, (in dreptul nostru penal nu avem o astfel de infractiune).
Introduceti o actiune in instanta pentru:
- incredintare minor sau
- stabilire program vizita minor.
Mama nu va putea sa plece cu copilul din tara atata timp cat copilul nu i s-a incredintat printr-o hotarare irevocabila fara acordul dv. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minor Cristina Popesti Cristina Popesti As dori sa va relatez o situatie complicata in care se afla o ruda de-a mea si as dori sa stiu cum este mai bine sa procedeze pentru introducerea actiunii de ... (vezi toată discuția)
Buna: sotia a plecat de acasa cu minorul deavolul deavolul buna am si eu o problema sotia a fugit de la mine cu copilu de 1 an si 10 luni si ea o plecat in germania si vr sa iau copilu de la masa dar nu mil da si am ... (vezi toată discuția)
Decizia irevocabila la divort remyy007 remyy007 Daca fosta sotia a obtinut custodia copilului prin decizie definitiva si irevocabila eu ce drepturi mai as avea...Ea aplecat cu copilul din tara fara acordul ... (vezi toată discuția)