avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de asociere in participatiune
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de asociere in participatiune

pot incheia un astfel de contract intre o societate comerciala si o persoana fizica?
PF ar promova produsele si serviciile firmelor din grup si ar primi in contrapartida, dreptul la achizitii permanente la preturi reduse de la acestea (in baza unor contracte comerciale negociate anterior cu firmele) toate produsele si serviciile ofertate.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:55, 31 Mai 2010
asocierea in participatiune este definita de Codul Comercial la art 251ca fiind situatia in care un "comerciant sau o S.C. acorda uneia sau mai multor persoane ori societati o participatiune in beneficiile si pierderile uneia sau mai multor operatiuni". Reducerile de preturi pe care vreti sa le oferiti dv. persoanei fizice nu echivaleaza cu "participatiunea la beneficii si pierderi", astfel incat nu puteti denumi aceasta conventie contract de asociere in participatiune.
Da, nu este un contract de asociere in participatiune.
Insa puteti incheia contractul pe care il doriti.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de asociere in participatiune mel4 mel4 Ce tip de contract reprezinta contractul de asociere in participatiune? Cand se foloseste frecvent un astfel de contract? Ce conditii trebuie sa indeplineasca ... (vezi toată discuția)
Contract asociere in participatiune Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Daca trei societati comerciale, de exemplu, vor sa participe impreuna la o licitatie, deci sa depuna o singura oferta, ce fel de contract ar trebui sa incheie ... (vezi toată discuția)
Contract de parteneriat intre 2 firme AresG AresG Buna , Problema mea sta in felul urmator : eu am o firma si vreau sa ma asociez cu cineva care detine alta firma . prin contract intre firme . Vreau in asa ... (vezi toată discuția)