Buna ziua,
Doresc sa-mi ajut o prietena si de aceea as dori un raspuns.
Societatea la care lucreaza,a concediat-o cu art 65(1)in ian -martie 2010,timp in care ea nu a putut intra in somaj neindeplinind anumite conditii.
In aprilie 2010 a reinceput activitatea ,la scurt timp afla ca este insarcinata,dar si ca nu poate primi indemnizatia de crestere a copilului deoarece nu are stagiul de cotizare,din cauza concedierii.
Inca un amanunt,decizia de concediere,nu a fost comunicata(dovedit)si nu este nici intocmita ca forma corecta(se specifica doar data incetarii acitvitatii).
Poate prietena mea sa conteste acum decizia si astfel sa poata primi indemnizatia de crestere a copilului?
Sau ce poate face in aceste conditii descrise?Are vreo sansa sa incaseze indemnizatia?
1. Decizia de concediere trebuia contestata la Tribunal in 30 de zile de la comunicare.
2. Luati legatura cu un avocat pe dreptul muncii, sa studieze situatia, sa vada ce s-ar mai putea face.
1. Care este data comunicarii deciziei de concediere?
Termenul de contestare al deciziei de concediere este de 30 de zile de la data comunicarii acesteia.
2. Stagiul de cotizare nu are nicio legatura cu indemnizatia pentru CIC. Indemnizatia pentru cic se acorda in conditiile in care persoana indreptatita are realizate venituri profesionale supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni.
Va multumesc,pai asta este ca nu are venituri pe supuse impozitului pe ultimele 12 luni,tocmai din cauza concedierii.
Decizia nu a fost comunicata prietenei mele,i s-a spus doar ca se intrerupe activitatea si ca se reia in aprilie si ca ea sa intre in somaj.
Nu a vazut decizia,nu a putut intra in somaj,a fost insa chemata la 1 aprilie,dar nu are 12 luni lucrate.
Ce ar putea face?Doar un avocat ar putea sa o lamureasca?
Din ccc in somaj
mihaela_str
Buna ziua, as dori sa va intreb daca am dreptul la indemnizatie de somaj in situatia mea:
in 2010 am intrat in primul concediu de crestere copil
in 2011 a ... (vezi toată discuția)