avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 suspendari CIC ....DESFINTARE PUNCT LUCRU---SOMAJ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 suspendari CIC ....DESFINTARE PUNCT LUCRU---SOMAJ?

Am o angajata care are contract de munca din 2003.
In luna iulie 2006 i se suspenda contractul pentru crestere si ingrijire copil , in februarie 2007 se desfiinteaza punctul de lucru iar in 03.03.2008 intra pentru a doua oara in crestere si ingrijire copil(al doilea copil).
In data de 07.09.2009 i se inceteaza CIC-UL , angajata poate beneficia de somaj?Daca da ce luni (12 luni)voi trece in adeverinta pentru dosarul de somaj cele 12 luni dinaintea primei suspendarii de contract ??
Inainte de incetarea contractului mai trebuie facuta vreo decizie privind reinceperea activitatii?Pot face reinceperea in aceeasi zi ca si incetarea(desfintarea de post)?

Ultima modificare: Joi, 1 Octombrie 2009
corina.trandafir, utilizator
Cel mai recent răspuns: corina.trandafir , utilizator 09:48, 2 Octombrie 2009
Da este indicat sa faceti o decizie de reluare a activitatii insa nu ar fi oportun ca o alta decizie de desfiintare a postului sa fie concmitenta #In adeverinta va figura perioada de 12 luni cit a primit indemnizatie, asimilata stagiului de cotizare pentru somaj
1. Pentru a nu exista discutii si interpretari, se foloseste urmatoarea practica: se ponteaza macar o zi dupa venirea din CCC si apoi faceti procedura de desfiintare post si intrare in somaj.
2. Se iau in calcul 12 luni dinaintea primului CCC.
deci daca pe 07.09 se termina concediul de crestere si ingrijire copil , sa ii fac revenirea cu 08.09 si incetarea contractului de munca cu 09.09?
Trebuie sa apara in stat cu o zi lucrata chiar daca firma nu mai are activitate?
Din cate vad primesc 2 rasp diferite in ceea ce priveste completarea adeverintei:
se iau ultimele 12 luni dinaintea primului ccc sau voi trece perioada cat a primit indemnizatie de maternitate??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reinceperea serviciului alina-mihaela alina-mihaela as dori sa stiu si eu cand ar trebui sa incep serviciul daca fiica mea face 2 ani pe 6.09.2009, iar eu ma aflu in indemnizatie pt. crestere copil din data de ... (vezi toată discuția)
Reluare activitate dupa concediu crestere copil irinalucaci irinalucaci Buna. Momentan sunt in concediu crestere copil si pe data de 28 Dec 2012 ar trebui sa reincep activitatea ( mentionez faptul ca in momentul intrarii in ... (vezi toată discuția)
Concediere dupa concediu prenatal iulianmihu iulianmihu In data de 08.11.2009 trebuie sa reincep activitatea dupa ce am fost in concediu prenatal de 2ani. Pot fi concediata sau trecuta in somaj dupa reinceperea ... (vezi toată discuția)