Buna ziua,in vederea insumarii a12 luni lucrate anterior nasterii copilului as putea avea pt o perioada determinata un contract-conventie civila prestari serviciicu o firma,pe care sa-l declar mai tarziu cu sanctiunile aferente,dat fiind faptul ca am o pauza de aprox. 2 luni pe cartea de munca si nu insumez cele 12 luni fara intrerupere pt a beneficia de indemnizatia crestere copil.Va multumesc
Problema este ca firma cu care doriti sa incheiati conventia de prestari servicii are obligatia de a declara la finante conventia incheiata cu dvs. Pentru ca declara cu intarziere conventia firma poate fi amendata, mai mult daca se descopera ca de fapt data reala a incheierii conventiei nu este cea trecuta in conventie si implicit in declaratia catre finante se poate vorbi si de fals in declaratii. Daca firma isi asuma acest risc atunci e ok, nu este insa si "politically corect".
va multumesc pt indrumari,sunt dispusa sa suport amenzile aferente,este o situatie limita dat fiind vremurile pe care le traversam,daca cunoasteti o alta rezolvare mai "ortodoxa" a problemei mele va rog sa mi-o comunica-ti
Desi cei de la ITM stramba din nas, se mai poate incheia conventie civila de prestari servicii, dar, ca sa nu fie probleme, trebuie sa fie pentru perioade foarte scurte si trebuie sa fie foarte clar ca nu ascunde un raport de munca (adica nu se prevede numarul de ore in care prestatorul trebuie sa fie la dispozitia beneficiarului, nu se prevede concediu, nu exista salariu, ci pret/tarif si nici nu trebuie sa rezulte ca intre cele doua parti exista o relatie de subordonare).