avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate nerevizuibila
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate nerevizuibila

Mama mea are 55 ani ,are mai multe boli si afectiuni afectiuni pentru care a foast pensionata in urma cu 15 ani ,fiind declarata irevizuibila ,conf art 62(7)lit.a din Legea pensiilor in vigoare la acea data.
Va intreb in baza masurilor pe care vrea sa le impuna acest guvern ea poate fi chemata din nou la reevaluare , la fel ca cei ce au comisii anual ,avind in vedere ca dreptul de irevizuibil este un drept cistigat prin acea lege ?Pot opera noile reglementari retroactiv ?
Cel mai recent răspuns: Ina_2 , utilizator 21:13, 1 Iunie 2010
In termen de 3 ani vor fi verificate toate pensiile de invaliditate. Deocamdata nimeni nu stie cum si nimeni nu a distins intre cei revizuibili si cei nerevizuibili, cum este cazul mamei dvs. Avand in vedere ce se intampla in ultima vreme, eu sunt de parere ca orice este posibil.
Inteleg ,dar avind in vedere neretroactivitatea legilor ,e normal ?Doresc o opinie de jurist.
Ina_2 a scris:
Inteleg ,dar avind in vedere neretroactivitatea legilor ,e normal ?Doresc o opinie de jurist.

Un jurist discuta despre neretroactivitatea unui act normativ atunci cand actul normativ exista macar in faza de proiect. Art. 15, alin. (2) din Constitutie nu se refera la declaratiile media facute de un ministru sau altul.

Or, deocamdata, in legatura cu ce se va intampla cu beneficiarii de pensie de invaliditate nu exista decat declaratii in presa sau la televizor.
Va multumesc pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de invaliditate nerevizuibila monyka21 monyka21 Buna seara! Am si eu o nelamurire cu privire la un pensionar care are pensie de invaliditate grad II iar de anul trecut decizia este nerevizuibila. Saptamana ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate nerevizuibila un roman un roman Din nou bine v-am regasit! Incertitudinile in care acest guvern ne face sa traim, ne macina si totodata ne face sa ne punem intrebari si ...iara ... (vezi toată discuția)
Nelamurire Flutur1977 Flutur1977 Buna ziua,am o nelamurire la care sper sa ma luminati,ajutati va rog!sant pensionat pe caz de boala cu gradul 2 nerevizuibil din anul 2014,doctorita de la ... (vezi toată discuția)